Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zbog COVID-19

Obustavljen rad reciklažnog dvorišta

Foto: Grad Sveta Nedelja
Prikupljanju krupnog (glomaznog) otpada pristupiti nakon smirivanja situacije oko koronavirusa

Zbog situacije oko virusa COVID-19 te odluka Stožera civilne zaštite RH donesenih radi sprečavanja njegovog širenja, prikupljanje glomaznog (krupnog) otpada prema unaprijed utvrđenom rasporedu više neće biti moguć. Isto vrijedi i za prikupljanje otpada putem reciklažnih dvorišta, pa je od sutra obustavljen rad reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji. Javlja to koncesionar za odvoz otpada na području Svete Nedelje, tvrtka Eko-plus d.o.o, a poručuje da će se prikupljanju krupnog (glomaznog) otpada pristupiti nakon smirivanja situacije oko koronavirusa, sve sukladno odgovarajućim odlukama nadležnih institucija vezanih uz daljnja postupanja.

Od 1. siječnja 2020. na snazi je nova komunalna mjera Računi za komunalnu naknadu bit će za trećinu niži za 90 posto građana

– Građani Svete Nedelje o svemu će biti pravovremeno obaviješteni. Uložit će se svi napori kako bi se javna usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i reciklažnog otpada nastavila odvijati prema redovnom rasporedu, sve u cilju održavanja čistoće na području grada Svete Nedelje – poručuju iz tvrtke.

EU projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta”, podsjetimo, vrijedan je više od 3 milijuna kuna. Grad Sveta Nedelja proveo ga je iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.– 2020., pa ostvarena bespovratna sredstva iz tog fonda iznose nešto malo manje od 2,5 milijuna kuna dok je ostatak sredstava osiguran iz proračuna Grada. Korištenje dvorišta besplatno je za sve stanovnike Grada Svete Nedelje uz predočenje osobne iskaznice.

Potpisan sporazum o partnerstvu između Grada Svete Nedelje i Hrvatskog telekoma Svetoj Nedelji stiže brzi internet od čak 100 MB/s zahvaljujući projektu “teškom” 76,2 mil. kuna

Osim toga, grad već dugi niz godina provodi odvojeno prikupljanje otpada na kućnom pragu, u svakom naselju nalazi se po jedan opremljen zeleni otok, a do sada je podijeljeno 1000 kućnih kompostera pa te je stopa odvojenog sakupljanja komunalnog otpada 23 posto.