Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
U Murteru 1. i 2. rujna

Očuvanje tradicije i autohtonosti na 5. Festivalu otočnih proizvoda

sajam otočnih proizvoda
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
Na festivalu će se predstaviti otočni proizvođači iz Šibensko-kninske županije i drugih hrvatskih otoka

Peti po redu Festival hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji, čiji je cilj poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku 'Hrvatski otočni proizvod', održat će se 1. i 2. rujna u Murteru.

Festival je izložbeno-prodajnog i poučnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete 'Hrvatski otočni proizvod' predstavit će otočni proizvođači iz Šibensko-kninske županije i drugih hrvatskih otoka.

Festival će započeti plovidbom tradicionalnih drvenih brodova na 'latinsko idro', svoje radove predstavit će i dvije murterske dječje radionice, a posjetitelji će moći uživati u obilasku Murtera turističkim vlakićem, 'snorkelingom' nad potopljenim antičkim gradom Colentumom te u obilasku tunela u starom vojnom kompleksu brda Raduč.

Bit će održan i prigodni  kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati klapa 'Mela' iz Murtera i KUD 'Zora' iz Betine. Festival će zatvoriti smotra klapa pod nazivom 'Pod latinskin idrun'.

Otvaranje Festivala je u petak u 18 sati, sa kulturno-zabavnim programom.