Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Objavljen raspored pregleda ranog otkrivanja melanoma

Od 4. do 26. ožujka besplatni pregledi kože po gradovima

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Prva je na redu Velika Gorica, a pregled se može obaviti na Trgu Petra Krešimira IV. Stanovnici Velike Gorice

Zagrebačka županija i ove će godine sa 70.000 kuna financirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože koji će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije, a termini se rezerviraju telefonski.

Župan Stjepan Kožić s izraelcima Zagrebačka županija Za pomoć starim osobama na Žumberku, Pisarovini i Pokupskom 350.000 kuna

Provedba programa počinje danas. Prva je na redu Velika Gorica, a pregled se može obaviti na Trgu Petra Krešimira IV. Stanovnici Velike Gorice pregledat će se moći i 12. ožujka u Ulici kralja Zvonimira, ali i 19. ožujka u Ulici Matice hrvatske bb. Program će se 11. ožujka provoditi u Kupljenovu u Ulici Matije Gupca 60, a 18. ožujka u Strmcu Samoborskom u Ulici kralja Tomislava 3. Bregana je na redu 19. ožujka, a program će se provoditi u Samoborskoj 12. Stanovnici Svetog Ivana Zeline pregledati se mogu 25. ožujka u Donjozelinskoj 109, a dan poslije na redu su stanovnici Svete Nedelje na lokaciji Ribnjak bb.

Zagrebačka županija ovaj program provodi šest godina zaredom, a interes stanovnika raste. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, prošle su godine pregledane 562 osobe od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože. Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju otvaraju mogućnost izlječenja.

U Ivanić-Gradu održan forum 'Obrtništvo Zagrebačke županije' Za Regionalni centar kompetencija 70 milijuna kuna