Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
10. Open šahovski turnir

Od 60 šahista najbolji je bio Zvonimir Iveković

šah
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
U Bjelovaru se šah igra već 97 godina. Stota obljetnica obilježit će se turnirom sa 100 igrača

Visoko tehničko učilište u Bjelovaru bilo je domaćin ovogodišnjeg 10. Open šahovskog turnira. Otvorenju je u ime organizatora nazočio predsjednik Šahovskog kluba Bjelovar Slavko Bejuk te predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Šah u Bjelovaru ima dugu povijest, već 97 godina pratimo ovdje šahovska događanja, i kao klub i kao pojedinci napravili smo već puno značajnih rezultata. Upravo zato postoji nada da ima budućnosti za bjelovarski šah. Danas ovdje ima djece već od 10 i 12 godina, pa sve do generacija iznad 70 godina. To je čar bjelovarskog šaha – objasnio je Bejuk.

Turnir je okupio 60 igrača, a kao pobjednik izašao je Zvonimir Iveković iz ŠŠK Podravka iz Koprivnice. Osim njega, turniru su prisustvovali i ostali šahovski velemajstori poput trostrukog prvaka Roberta Lončara, Srđana Šale, Nenada Dorića i Tomislava Čopa. – Zahvaljujem se Visokom učilištu Bjelovar i Gradu Bjelovaru te Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na sponzorstvu i omogućavanju korištenja ovog prostora, jer da nije njihove pomoći ne bismo mogli održati turnir. Logistička i financijska pomoć veoma nam je bitna jer ugostili smo primjerice ljude iz Splita, Donjeg Miholjca, Rijeke, Štrigove. Ovo je turnir na kojem ima i međunarodnih šahista. Za ovaj dio Hrvatske to je najjači turnir, uz zagrebački koji je sam po sebi pojam – dodao je Slavko Bejuk dodavši kako im predstoji obilježavanje stote obljetnice šahovske povijesti u Bjelovaru te da će to vjerojatno obilježiti turnirom na kojem će sudjelovati sto šahista. Daljnjoj popularizaciji se nadaju putem školske razine šaha koja dobiva podršku i od državnog ureda za sport.

Predstavnici Hrvatske liječničke komore pohvalili su županijske mjere za zadržavanje medicinskog osoblja Prvi dopredsjednik Liječničke komore Luetić u posjetu BBŽ-u Ova bi županija trebala biti primjer svima kako zadržati liječnike