Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje

Od hit-komedija do predstava u izvedbi mališana na memorijalu posvećenom dramskim velikanima

Foto: Darko Jančikić
Organizatori memorijala su Amatersko kazalište Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg

Tradicionalni 41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje započeo je u četvrtak navečer u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće. Memorijal posvećen dvojici belišćanskih dramskih velikana trajat će do 12. travnja 2019. te će u svom programu ponuditi brojne predstave među kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Organizatori su Amatersko kazalište Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg.

Premijera predstave Čini barona Tamburlana Varaždin Premijera predstave Čini barona Tamburlana

Hit “Julijin balkon”

Memorijal je otvorila profesionalna predstava – komedija Hit teatra “Julijin balkon”. Nakon hitova “Vlaška posla” i “Metoda za brak”, iz uvijek duhovitog i dosjetljivog zagrebačkog Hit teatra stigao je novi projekt, nastao prema ideji njegove osnivačice i voditeljice Mateje Elezović-Brdar. Predstava “Julijin balkon” pravo je malo kazalište u kazalištu. Troje protagonista, glumac, glumica i redateljica, dobili su zadatak na daske postaviti glasovito djelo W. Shakespearea “Romeo i Julija”. No, zbog njihovih privatnih života i različitih utjecaja raznih stvari, ne uspijevaju napraviti više od jedne scene. Tako u predstavi upoznajemo i mnoštvo drugih likova iz njihovih privatnih života, koje ovaj trojac uvjerljivo glumi. Režiju predstave potpisuje Iva Srnec, a uloge igraju Ana Vilenica, Matea Elezović-Brdar i Mladen Kovačić.

HNK Split Subota, 23. veljače Premijera Millerove "Kušnje" na sceni splitskog kazališta

U petak, 22. ožujka, na belišćanskim daskama zaigrat će Kazalište Županja s komedijom “Kafić kod druga Tita”. Tjedan dana poslije, u petak 29. ožujka, pozornica je rezervirana za dječje izvedbe – scenska djela izvest će članovi Dječjeg dramskog ansambla Amaterskog kazališta Belišće te dramskih skupina Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i Područne škole Veliškovci. U petak, 5. travnja, na 41. Memorijalu gostuje Diletantsko kazalište “Pentravci” iz Zagreba s komedijom “Ti si moj najdraži teret”. Manifestacija završava svečanom premijerom komedije “Ministrov sin” u izvedbi Dramskog ansambla odraslih Amaterskog kazališta Belišće.

Ulaznice 15 kuna

Ulaznice za komediju Hit teatra iz Zagreba stajala je 25 kuna, no ostale će predstave građani moći pogledati po cijeni od 15 kuna. Moguće ih je rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Slavonski Brod: Dani plesa u čast slavnoj balerini Miji Čorak Slavenskoj slavonski brod Dani plesa u čast slavnoj balerini Miji Čorak Slavenskoj