Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Premijera predstave Čini barona Tamburlana

Premijera predstave Čini barona Tamburlana
1/9
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Krešimiru Dolenčiću to je prva predstava koju je postavio na daske varaždinskog kazališta

Kajkavska komedija iz 18. stoljeća "Čini barona Tamburlana" premijerno je u četvrtak izvedena u varaždinskome Hrvatskom narodnom kazalištu u režiji Krešimira Dolenčića, a glumačka ekipa do suza je nasmijala publiku.

Krešimiru Dolenčiću to je prva predstava koju je postavio na daske varaždinskog kazališta, stoga je, iako iskusan redatelj koji iza sebe ima niz predstava i brojnih projekata, osjećao dozu treme radeći je. Posao je ipak odrađen kako treba, zahvaljujući odličnoj ekipi.

- Imam krasne suradnike, u glavnoj ulozi imam Vida Baloga i ja sam svoja očekivanja ispunio - rekao je Dolenčić.

ZAmka redovito nastupa sa svojim repertoarom na kazališnim smotrama i festivalima diljem Hrvatske Premijera nove predstave Zelinskog amaterskog kazališta 'Na proščenju' Kako su izgledala proščenja u zelinskom kraju

Predstava je rađena prema Molierovom „Građaninu plemiću”, tekstu koji je Dolenčić radio u zagrebačkom HNK-u. Kod Moliera je riječ o vrlo bogatom plemiću, dok baron Tamburlano novac nema, živi na dug, pokušava svoj status kupiti tuđim novcem. Balog se u ulozi barona odlično snašao.

- Bit će da sam i dovoljno korpulentan i dovoljno zreo da bih bio što sličniji njemu. Veseli me da sam opet dobio priliku raditi s Krešom i s varaždinskim HNK-om - rekao je Balog.

U predstavi „Čini barona Tamburlana” nastupili su  i Ognjen Milovanović, Robert Plemić, Zdenko Brlek, Barbara Rocco, Matko Buvač, Jasminka Pomper te Damir Puja, Rajko Hergotić i Mladen Jerneić. Pomoćnici redatelja su Zdenko Brlek i Mihael Kramarić, scenaristica Irena Kraljić, kostimografkinja Tea Bašić Erceg, a skladatelj Ivan Josip Skender.

Prve su reprizne izvedbe predstave najavljene za 1., 3. i 6. ožujka na Velikoj sceni HNK u Varaždinu, od 19.30 sati.

Slavonski Brod: Dani plesa u čast slavnoj balerini Miji Čorak Slavenskoj slavonski brod Dani plesa u čast slavnoj balerini Miji Čorak Slavenskoj