Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 16 pregleda
Posjet Lučkoj kapetaniji Rijeka i Graničnom prijelazu Rupa

'Od petka gužve na granici, u dogovoru smo sa slovenskom policijom'

Granični prijelaz Rupa
Foto: Primorsko-goranska županija
Ususret nadolazećim blagdanima, predstavnici Primorsko – goranske županije tradicionalno su posjetili djelatnike Lučke kapetanije Rijeka i Graničnog prijelaza Rupa

Prilikom posjeta Lučkoj kapetaniji Rijeka, zamjenica župana Marina Medarić pohvalila je suradnju s Lučkom kapetanijom, s čime se složio i kapetan Darko Glažar podsjetivši da ta suradnja, osim Županijskog operativnog centra, uključuje i brigu o pomorskom dobru, županijske lučke uprave, kao i dugi niz aktivnosti. 

"Ovo je prilika da se zahvalimo svim djelatnicima PU primorsko-goranske, graničnoj policiji kao i djelatnicima na graničnom prijelazu Rupa na svemu onome što su radili u proteklih 365 dana. Znamo da je svaka godina ispred nas jedan izazov više. Pogotovo se to odnosi na sigurnosne izazove na koje treba obratiti pozornost. Turistička smo zemlja  i definitivno na prvo mjesto moramo staviti sigurnost, kako naših građana tako i turista", rekao je zamjenik župana Marko Boras Mandić čestitavši blagdane, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Jasmin Brkljača, zamjenik načelnika PU primorsko-goranske zahvalio je na posjeti naglasivši da je riječ o tradicionalnoj gesti koja se na graničnim prijelazima ponavlja već godinama te je još jedna potvrda dobre suradnje policije s jedinicama regionalne i lokalne samouprave.

"Drago nam je da se PGŽ prisjeti onih koji moraju raditi te u vrijeme ovih blagdana ne mogu biti na svojim obiteljima. Od petka očekujemo gužve i pojačani prijelaz putnika i vozila preko graničnog prijelaza. No,organizacijski smo spremni, u dogovoru smo sa slovenskom policijom te ne očekujemo povećana čekanja prilikom prelaska granica."