Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
varaždin

Odana počast svim žrtvama genocida u Srebrenici 1995. godine

Foto: Varaždinska županija
Odjenuli su prigodne majice te na taj način odali pijetet nedužnim žrtvama masakra

Pod sloganom „Da se ne zaboravi“ na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu je odana počast svim žrtvama genocida u Srebrenici 1995. godine.

Na 28. obljetnici napada na Policijsku postaju u Glini ‘Glina je bila točka početka, ali i završetka Domovinskog rata’

Obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici i ove je godine organizirala Bošnjačka nacionalna manjina u Varaždinskoj županiji. Uz Mustafu Tuholjaka, predstavnika Bošnjačke nacionalne manjine, počast žrtvama najstrašnijeg zločina nakon Drugog svjetskog rata odao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, kao i predstavnici Grada Varaždina Damir Habijan i Zlatan Avar te predstavnici nacionalnih manjina s područja Varaždinske županije.

Odjenuli su prigodne majice te na taj način odali pijetet nedužnim žrtvama masakra.

Obilježen Dan branitelja Zagrebačke županije ‘Branitelji su nam pokazali kako se voli i gradi Hrvatska’

Tijekom rata u Bosni i Hercegovini je između 13. i 19. srpnja 1995. godine ubijeno više od 8.000 bošnjačkih muškaraca s područja enklave Srebrenice. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, Europski parlament i Ured visokog predstavnika za BiH su pokolj u Srebrenici okarakterizirali kao genocid. Europski parlament je u siječnju 2009. godine proglasio 11. srpnja "Danom sjećanja na genocid u Srebrenici".