Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županijski kontakt-centar

Odgovaraju građanima na sve što ih zanima o koronavirusu

Foto: Kristijan Toplak
Linija 033/743-112 otvorena je od 8 do 22 sata

Sve o mjeri ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, ali nizu drugih nepoznanica uslijed koronavirusa građani mogu saznati na broj 033/743-112. Ekipa koja će se javiti ne odgovara na pitanja zdravstvene tematike, no znaju ljude kojima se možete javiti.

Subvencioniranje kamate na stambene kredite za 20 zdravstvenih djelatnika Županija liječnicima pomaže otplatiti stan kako bi ih zadržala

– Često nas pitaju vezano za samoizolaciju, kome se javiti, gdje ih može pregledati liječnik. Tu su i pitanja o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, kako i gdje dobiti propusnicu. Znaju nam i prijavljivati one koji krše samoizolaciju – kazuju u Kontakt-centru Virovitičko-podravske županije.

Županija je donijela odluku i o zatvaranju lokalnih i županijskih prometnica.

– Zanima ih koje su ceste zatvorene, tko i kako može proći. Puno nam pomaže službena stranica Virovitičko-podravske županije, jer na njoj je niz odluka koje se trenutačno provode, a i sjednice Stožera civilne zaštite su svakodnevno, za neke nejasnoće koje traže odgovore – dodaju.

Centar je počeo s radom 19. ožujka. Na njemu djelatnici Županije svaki dan od 8 do 22 sata daju odgovore na pitanja stanovnika ove županije. Osim, telefonom, upiti se mogu poslati i na e-mail adresu stozer@vpz.hr.

Cilj je bio ukloniti sve nejasnoće i pružiti stanovnicima svoje županije pravovremene i točne informacije, posebice u poplavi lažnih vijesti.

Kod Dvorca Janković postavljeni betonski opločnici Suhopolje dobilo novu vizuru

– Mi smo uvijek na usluzi našim građanima, kojima trebaju točne informacije, jer iako nam je koronavirus promijenio način života, život ide dalje, ali mu se moramo prilagoditi. Borba protiv koronavirusa je bitka svih nas, hvala svim stanovnicima naše županije koji se pridržavaju mjera i svima onima koji nas danonoćno brane – istaknuo je župan Igor Andrović.