Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Kod Dvorca Janković postavljeni betonski opločnici

Suhopolje dobilo novu vizuru

Foto: Kristijan Toplak
Omogućeno je nesmetano kretanje povijesnim perivojem u kojemu je Dvorac Janković smješten i s kojim čini nedjeljivu cjelinu

Kod Dvorca Janković u Suhopolju postavljen je i završni sloj od betonskih opločnika za kolni promet i pristup vatrogasnom vozilu na lokaciji Parka Suhopolje kod Dvorca Janković. Projekt je to Virovitičko-podravske županije koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma.

Uz pomoć Županije, krojačice Marijana i Klaudija postale "same svoje šefice" "Uvjeti rada izvrsni, a posla ima"

Uz sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ranije je već popločeno 2830 metara staze, čime je omogućen lakši pristup posjetiteljima perivoja, kao i samog dvorca. Time se omogućilo nesmetano kretanje povijesnim perivojem u kojemu je Dvorac Janković smješten i s kojim čini nedjeljivu pejzažno-graditeljsku cjelinu.

Ovako uređen okoliš Dvorca Janković u Suhopolju obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u društvu sa svojim zamjenikom Marijem Klementom, načelnikom općine Suhopolje Sinišom Horvatom te voditeljem Odsjeka za gospodarstvo i komunalne poslove općine Suhopolje Draženom Čiminom.

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva Za besplatne obroke 830.000 kuna

Inače, Ministarstvo turizma sufinanciralo je i projekt "Čudesan svijet grofa Jankovića" ukupne vrijednosti 935.734 kune, od čega su bespovratna sredstva ministarstva iznosila 480.000 kuna. Tim se projektom multimedijski opremio Centar za posjetitelje Dvorac Janković, postavljena je oprema za virtualnu stvarnost, videoigre i aplikacije, te su obavljeni navedeni radovi kod Dvorca Janković. Primjerice, s pomoću aplikacije "Ja sam Grof/Grofica" omogućit će se, interaktivno upravljanje vlastitom fotografijom, presvlačenje u autentičnu plemićku odjeću itd.