Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Uz pomoć Županije, krojačice Marijana i Klaudija postale "same svoje šefice"

"Uvjeti rada izvrsni, a posla ima"

Foto: Kristijan Toplak
Krojačice Marijana Dujak i Klaudija Rončević besplatno su se smjestile u Poduzetnički inkubator u Slatini, koji je dio Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije

Iako rade "vrata do vrata", ne smatraju se konkurencijom. Zahvaljujući subvenciji Virovitičko-podravske županije, besplatno su se smjestile u Poduzetnički inkubator u Slatini i počele svoju poduzetničku priču. Marijana Dujak i Klaudija Rončević krojačice su otkad pamte. Prošle su one kroz niz tvrtki u ovom lijepom, ali slabo plaćenom zanimanju. Na kraju su ih poslodavci izigrali, ostali im dužni, ali ukazalo se svjetlo na kraju tunela.

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva Za besplatne obroke 830.000 kuna

– Uz potporu HZZ-a i Županije, smjestile smo se u Poduzetnički inkubator u Slatini. Uvjeti rada su odlični, a napokon smo postale "same svoje šefice" – kažu one.

Marijana je otvorila Obrt Dema, a Klaudija Krojačku radnju Ronnys. Marijana jedina u Hrvatskoj izrađuje vreće za spavanje za djecu.

– Nećakinja mi je kazala kako bi to bilo zgodno i eto, skrojila sam ih – priča Marijana, koja traži još jednu radnicu, jer "posla ima, ali uvijek ga može biti i više".

Klaudijina je specijalnost odjeća za djevojke i klince, iako i ona šije za koga god treba, a ističe da voli raditi i majice s natpisom ili porukom.

– One vlasnici ili vlasniku daju osobnost. Ipak, trenutačno najviše idu popravci – govori Klaudija.

Županija bila partner sajma u Splitu Povezivanje zelene i plave Hrvatske

Upravo im je Virovitičko-podravska županija "otvorila vrata" u sklopu projekta "Mreža poduzetničkih inkubatora" kroz koji su sagrađeni poduzetnički inkubatori u Orahovici i Pitomači, dok je u Slatini obnovljena zgrada bivšeg Doma zdravlja i poduzetnicima nudi prvorazredne uvjete. Za taj je projekt Županija dobila bespovratnih 20 milijuna kuna iz EU.