Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Za besplatne obroke 830.000 kuna

Foto: Kristijan Toplak
Nositelji smo projekta s 14 osnovnih škola te smo dobili 830.000 kuna za besplatne obroke za djecu u riziku od siromaštva, kojih je danas 1982 na prostoru županije, ističe Andrović

Ugovori o dodjeli sredstava u okviru Poziva "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" (školska godina 2019./2020.) svečano su uručeni u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za dokumentaciju 1,5 mil. kn Gradit će se Centar za pametnu poljoprivredu

– Smanjenje siromaštva započinje brigom i ulaganjem u djecu. Stoga je ovaj poziv jedna od mjera kojom Ministarstvo utječe na ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti djece, kao jedne od najranjivijih skupina društva. U partnerstvu sa županijama i gradovima kao osnivačima škola, pomoć je stoga dostupnija većem broju djece u riziku od siromaštva – istaknula je ministrica Vesna Bedeković.

– Nositelji smo projekta s 14 osnovnih škola te smo dobili 830.000 kuna bespovratnih sredstava upravo za te besplatne obroke za djecu u riziku od siromaštva, kojih je danas 1982 na prostoru županije, odnosno nešto više nego kada smo pokrenuli projekt 2016., ali kriteriji su se proširili, tako da su jedan od kriterija i dječji doplatci i zbog toga je i više djece ušlo u cenzus ukupnog iznosa za ovaj hvalevrijedan projekt. Moramo u budućnosti težiti tome da bude što manje djece u riziku od siromaštva i poduzimati razne aktivnosti u tu svrhu na razini gradova, županija i države, ali dok god postoje takva djeca, želimo maksimalno podupirati ovaj projekt – rekao je župan Igor Andrović, koji je zahvalio resornom ministarstvu.

PODRŠKA DAROVITIM UČENICIMA Virovitičko-podravska županije dobila certifikat Europske točke za darovite ETF

U projekt "Žličica II" uključeno je, dakle, 14 osnovnih škola iz županije, a odnosi se na 1982 učenika.