Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Proslavili dane općina

Odlična suradnja županije sa Sunjom i Donjim Kukuruzarima

Ivan Celjak
Foto: Sisačko-moslavačka županija
U dogovoru s Ministarstvom graditeljstva, jedna od planiranih višestambenih zgrada s 19 stanova gradit će se i na području Sunje

– Sisačko-moslavačka županija i Općina Sunja surađuju na mnogim projektima. Lani smo zajedno modernizirali i obnovili nekoliko cesta na području Sunje, a ove godine je također obnovljena cesta na području Šaša – rekao je župan Ivan Celjak na svečanoj sjednici Vijeća u povodu Dana općine Sunja. Dodao je i kako je u realizaciji obnova ambulante Sunja.

– Vrijednost obnove je veća od 2,2 milijuna eura i očekujemo da će biti dovršena do kraja ove godine kako bi dvije ordinacije opće medicine i dvije ordinacije dentalne medicine mogle neometano nastaviti s radom. Također, u dogovoru s Ministarstvom graditeljstva, jedna od planiranih višestambenih zgrada s 19 stanova gradit će se i na području Sunje – dodao je župan koji je nekoliko dana ranije sudjelovao i na proslavi Dana općine Donji Kukuruzari. Tamo je, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, načelnica Lucija Matković naglasila brojne projekte koje je Općina ostvarila u proteklom mandatu, ponajprije zahvaljujući dobroj suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Vladom RH. Među ostalim naglasila je kako su sve ceste na području Općine rekonstruirane, a posebno je vrijednim istaknula projekt Sisačko-moslavačke županije, cjelovitu obnovu OŠ Katarina Zrinska u Mečenčanima. Župan je u svom govoru spomenuo i sportsko igralište, koje je uredila Općina, i rekao da se Županija nadovezuje na taj projekt.

– Županija će dodatno urediti igralište, opremiti ga, proširiti, da dobijemo i košarkaško igralište, ograditi ga, a i izgraditi svlačionicu – rekao je župan Celjak.

MINISTAR BAČIĆ najavio je da se dogovara dinamika kako bi se tijekom kolovoza ispraznila sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što se to radi u Glini i Petrinji Ogromna ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak na Željezničkom kolodvoru u Sisku dočekao je prvi novi elektromotorni vlak za regionalni prijevoz sisačko-moslavačka županija Novi elektromotorni vlakovi na relaciji Zagreb – Sisak – Novska U GODINU DANA županijska uprava pokrenula je obnovu ili obnovila više od 70 objekata javne namjene. Putem Županijske uprave za ceste sanirano je ukupno 85 km cesta, šest mostova i šest klizišta Pokrenuli ili već obnovili više od 70 objekata javne namjene Županija povukla više od 86 milijuna eura za obnovu