Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
U Staroj Jošavi sagrađene dvije nadstrešnice

Odmorište, ali i sklonište za đake putnike

1/4
Foto: Grad Orahovica
Nadstrešnice je izgradila tvrtka Papuk d.o.o., investitor je Grad Orahovica

Pored zgrade DVD-a i društvenog doma u Staroj Jošavi sagrađene su dvije nove nadstrešnice. Jedna, udaljenija od zgrade, osim kao okupljalište i odmorište mještana služit će, što je i najvažnije, i kao sklonište djeci koja čekaju autobus po lošijem vremenu jer do sada nije bilo autobusnog stajališta. Ovo je još jedan način brige gradske vlasti o djeci i učenicima.

9. sjednica Savjeta za Slavoniju održana u Orahovici Zatražila podršku Vlade za projekt centra za prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti

Gradonačelnica Ana-Marija Petin donijela je i odluku o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola za razdoblje od rujna do prosinca 2019.

Zahvaljujući tome, srednjoškolci s orahovačkog područja koji školu pohađaju izvan mjesta boravišta odnosno prebivališta ostvarit će pravo na naknadu prijevoznih troškova u visini od 25 posto od cijene mjesečne karte javnog prijevoza, što svakako umanjuje troškove roditeljima.

Foto: Grad Orahovica

Druga nadstrešnica napravljena je bliže zgradi DVD-a i služit će kao zaštita muzejskom primjerku zaprežnih vatrogasnih kola i štrcaljke koja su nekada vukli konji, a datira iz 1895. godine. Kola će nakon obnove biti postavljena pod nadstrešnicu.

Obje nadstrešnice izgradila je tvrtka Papuk d.o.o., dok je investitor Grad Orahovica.