Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
9. sjednica Savjeta za Slavoniju održana u Orahovici

Zatražila podršku Vlade za projekt centra za prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti

1/3
Foto: Tomislav Pančić
Na sjednici je potpisano 17 ugovora za realizaciju projekata u Slavoniji, Baranji i Srijemu, vrijednih 232 milijuna kuna

U Orahovici se fondovima EU gradi komunalna infrastruktura, razvija turistička infrastruktura, opremaju dječja igrališta i zapošljavaju žene koje skrbe o starijim osobama. Istaknula je to orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin na 9. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održana upravo u Orahovici. Gradonačelnica je tom prilikom zatražila podršku Vlade za projekt centra za prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti u Orahovici.

Djeci darovi od Grada Paketima za likovni odgoj razveselili prvašiće

Nova radna mjesta

– Na taj bi način olakšali mogućnost prevencije i liječenja kardiovaskularnih bolesti na području Slavonije, a Orahovica bi dobila na značenju, ne samo kao zdravstveni centar u užem smislu, nego i centar koji bi razvijao zdravstveni turizam – poručila je.

Gradonačelnica smatra kako će se kroz taj projekt osigurati nova radna mjesta, dolazak ljudi u Slavoniju te mogućnost zapošljavanja nakon završetka fakulteta. Ona je istaknula kako su, uz razvoj poduzetništva i obrtništva, razvoj turizma i postojećih turističkih potencijala okosnica razvoja Orahovice. U svom govoru Petin je upoznala sudionike savjeta s poviješću Orahovice, kulturnim i prirodnim ljepotama, uspješno odrađenim projektima i onima koji su tek kandidirani.

Ilustracija Završen inkubator u Orahovici Mjesta ima za 18 poduzetnika

– Naš grad postaje poznat i po odobrenim projektima na kojima neumorno radimo jer želimo gospodarski razvijen grad, želimo podići društveni standard i izgraditi bolje uvjete za život. Želimo urediti grad da može odgovoriti svim zahtjevima modernog doba. Zato idemo progresivno prema europskim fondovima jer upravo ta sredstva mogu nadopuniti gradski proračun i olakšati kreiranje vizije poželjne budućnosti – rekla je Petin.

Potpisivanje ugovora

Naglasila je kako je u ovom trenutku ugovoreno ili u provedbi projekti u vrijednosti većoj od 110 milijuna kuna. Osobito važnim ocijenila je potpisivanje gotovo 10 milijuna kuna vrijednog ugovora s Ministarstvom gospodarstva o izgradnji infrastrukture u poduzetničkoj zoni.

– Stavljanje poduzetničke zone u funkciju značit će nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta. Izgradnjom poduzetničkog inkubatora te nizom poticajnih mjera za razvoj gospodarstva želimo ohrabriti naše poduzetnike na dodatna ulaganja i povećanje proizvodnje, ali isto tako i biti na pomoći svakom novom privatniku, jer svako ulaganje je ulaganje u budućnost i ostanak onih koji društvu doprinose – naglasila je gradonačelnica.

Izložba oldtajmera Stari limeni ljepotani oduševili Orahovčane

Izrazila je zadovoljstvo što je Orahovica jedan od, nažalost, rijetkih gradova koji bilježe veći broj rođenih nego umrlih te dodala kako u Gradu poduzimaju različite mjere poduzeti kako bi spriječili daljnje iseljavanje stanovništva. Na sjednici je potpisano 17 ugovora za realizaciju projekata u Slavoniji, Baranji i Srijemu, vrijednih 232 milijuna kuna, među kojima i ugovor za najveći projekt Grada Orahovice – uređenje Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”.