Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
PODJELA RJEŠENJA

Odobreno 710 zahtjeva za općinsku pomoć

umirovljenici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija
Ova je mjera bila rezultat epidemiološke situacije i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izbjegavanju organiziranja događaja u zatvorenom prostoru.

Općina Vir izvršila je podjelu rješenja o isplatama jednokratnih materijalnih potpora virskim građanima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, koja se provela tijekom tri tjedna slanjem poštanskim putem, odnosno dok god se nije uručila svim korisnicima ove potpore.

Ljetni šušur na otoku u srpnju Odlične turističke brojke S više od 600.000 noćenja u sedam i pol mjeseci Vir je turistički broj jedan

Podjela rješenja nije se održala u prostoriji Općinske vijećnice Općine Vir, kako je to dosad bilo uobičajeno, već je odlučeno da će se rješenja o dobivanju potpora iznimno slati poštom. Ova je mjera bila rezultat epidemiološke situacije i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izbjegavanju organiziranja događaja u zatvorenom prostoru.

Inače, bilo je odobreno 710 zahtjeva za dobivanje općinske jednokratne materijalne potpore u iznosu od 500 kuna pojedinačno, i to umirovljenicima, osobama starijima od 65 godina, nezaposlenim osobama i korisnicima Centra za socijalnu skrb, ili 355 tisuća kuna ukupno - izvijestili su iz virske lokalne uprave.