Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancira gradnju, sanaciju i rekonstrukciju luka

Odobreno još devet milijuna kuna za lučku infrastrukturu

Foto: DNŽ
Ministarstv će, isto tako, sufinancirati općinu Orebić za rekonstrukciju zaštitne ograde plaže Trstenica, općinu Vela Luka za sanaciju pristana na otočiću Ošjak te općinu Konavle za uređenje gradske plaže Žal u Cavtatu

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, nakon provedenog javnog poziva, dodijelilo je 8,940.000 kuna namijenjenih gradnji, sanaciji i rekonstrukciji objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet za projekte lučke infrastrukture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Županijskoj lučkoj upravi Korčula odobreno je 890.000 kuna za radove na uređenju komunalnog dijela luke Račišće. Za projekt Rekonstrukcije luke Drače, odobren je iznos od 2,250.000 kuna, a za projekt sanacije dijela obale i gradnje gata u Cavtatu 4,5 milijuna kuna. Rekonstrukciju luke u Trpnju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirat  će s 1,3 milijuna kuna.

Dodajmo i to da je Ministarstvo donijelo odluku o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, prema kojoj se sufinanciraju tri projekta jedinica lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije. 

Općini Orebić dodijeljen je iznos od 527.850 kuna za rekonstrukciju zaštitne ograde plaže Trstenica, Općini Vela Luka 40.000 kuna za sanaciju pristana na otočiću Ošjak te Općini Konavle 53.350 kuna za uređenje gradske plaže Žal u Cavtatu.