Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
PAG

Održan 10. Međunarodni festival čipke

Foto: Zadarska županija
U organizaciji udruge “Paška alka” prikazana je Stara paška ulica, odnosno kako se nekada živjelo u gradu Pagu. Za zabavu i klapsku pjesmu pobrinule su se klape Ragusa i Kampanel

U Pagu je održan 10. Međunarodni festival čipke na kojem su se mogle pogledati izložbe zemalja sudionica festivala i radovi iz Njemačke, Bugarske, Crne Gore, Mađarske, Češke, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.

Čipkaste rukotvorine na izložbi u Gradskoj knjižnici Izložba Čipkaste rukotvorine u šibenskoj Gradskoj knjižnici

Organizatori festivala su Grad Pag, TZ grada Paga i Udruga paških čipkarica „Frane Budak“, a Festival se održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Zadarske županije. U tri dana, na nekoliko su se lokacija u gradu održavale izložbe čipke, radionice paške i idrijske čipke, modna revija “Nosiva tradicija” te nastupi KUD-a Družina iz Paga i Gradske glazbe Pag.

U organizaciji udruge “Paška alka” prikazana je Stara paška ulica, odnosno kako se nekada živjelo u gradu Pagu. Za zabavu i klapsku pjesmu pobrinule su se klape Ragusa i Kampanel.

Čipkarice Međimurje Svetomarska čipka na izložbi