Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
projekt ForBioEnergy

Održan treći trening prijenosa znanja i vještina

ForBioEnergy Zadar - treći trening
Foto: Zadarska županija
Projekt koji je financiran sredstvima EU putem programa MED teritorijalne suradnje započeo je 1. studenog 2016., a traje do 30. travnja 2019.

U prostorijama HGK – Županijske komore Zadar održan je treći trening prijenosa znanja i vještina u sklopu europskog projekta ForBioEnergy, u kojem je jedan od partnera Zadarska županija. Opći cilj projekta je poticanje proizvodnje bioenergije u zaštićenim područjima uz uvid u prekogranična rješenja za prevladavanje prepreka koje ometaju razvoj sektora.

Skup o bioenergiji Inozemna suradnja Poticanje proizvodnje bioenergije u zaštićenim područjima

Projekt koji je financiran sredstvima EU putem programa MED teritorijalne suradnje započeo je 1. studenog 2016., a traje do 30. travnja 2019. Glavni cilj treninga bio je predstavljanje Akcijskog plana za novi regulatorni okvir u vezi korištenja šumske biomase u zaštićenim područjima te njegova priprema, provedba i širenje. Ovaj dokument izradila je Županija za svoja pilot područja, PP Velebit, PP Vransko jezero i PP Telašćica te Park prirode Velebit za svoje pilot područje koje se nalazi u Ličko-senjskoj županiji. Trening je svim sudionicima pružio odličan uvid u trenutačno stanje našeg šumarskog sektora.     

Na trećem se panelu govorilo o uklanjanju zapreka u proizvodnji biomase na području Velebita, Vranskog jezera i Telašćice Treći panel Treba podići svijest građana o korištenju biomase