Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
U Čađavici

Održana početna konferencija projekta 'Energetska obnova društvenog doma u Noskovcima'

Foto: Virovitičko-podravska županija
Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade društvenog doma osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta

U prostorijama Općine Čađavica održana je početna konferencija i predstavljanje projekta ”Energetska obnova društvenog doma u Noskovcima” na kojoj su, uz domaćina načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, nazočili načelnici općina Mikleuš i Crnac, Milan Dundović i Mato Damjan, te predstavnici institucija s područja općine Čađavica i predstavnici Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA).

Obnova škola Najavljena investicija od 16 milijuna kuna Energetska obnova triju škola i "sportskog hrama" u Virovitici

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade društvenog doma osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš, te da se stvori zdravije okruženje i ugodniji boravak u predmetnoj zgradi. Ulaganjem u energetsku obnovu javnih zgrada osigurat će se uštede energenata, čime će se povećati proračun Općine Čađavica. Ta će se sredstva rasporediti i koristiti za poboljšanje uvjeta rada djelatnika i korisnika zgrade, a što će rezultirati povećanjem učinkovitosti cjelokupnog sustava.

Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća četiri građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrada (zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema potkrovlju, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija poda prema tlu) te dvije strojarske mjere (zamjena sustava grijanja i zamjena plinskih izolacija). Predmetna zgrada građena je 1991. godine, a u vlasništvu je Općine Čađavica, javno-društvene namjene.

Potpisan ugovor vrijedan 738 tisuća kuna Energetska obnova Pučkog otvorenog učilišta

Provedbom projekta osigurat će se velika ušteda u potrošnji energije i emisijama CO2, čime projekt pridonosi Prioritetnoj osi 4, Investicijskom prioritetu 4c, Specifičnim cilju 4c1 OP Konkurentnost i kohezija 2014-2020.