Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Sinj

Održana prva Smotra dječjeg folklora

1/3
Foto: Grad Sinj
U programu su nastupile Male Sinjske mažoretkinje, članovi KUD-a Sinj koji su izveli Sinjsko kolo i Splitske plesove, KD Brnaze predstavilo se kolom Ražanac, a učenici nižih razreda OŠ Trilj predstavili su svoj projekt "Tradicija u novom ruhu" te izveli pjesme u desetercu

Održana je prva Smotra dječjeg folklora „Mali čuvari baštine“ u organizaciji Grada Sinja. Prije početka programa, sudionici smotre su održali defile ulicama Sinja, od Doma mladih do Muzeja Sinjske alke, gdje su nastupali. U prepunoj dvorani Muzeja Sinjske alke smotru je prigodnim govorom otvorila gradonačelnica Kristina Križanac, koja je istaknula kako je važno održavanje ovakvih manifestacija, jer su djeca ona na koje moramo prenijeti bogatu kulturnu baštinu, kako bi je oni nastavili čuvati i prenositi sljedećim generacijama.

Bogat program tijekom ljeta u gradu kulture i glazbe Od Gljevstoka i jubilarnog Sajma sela do spektakularnog prikaza opsade i Alke

U programu su nastupile Male Sinjske mažoretkinje, članovi KUD-a Sinj koji su izveli Sinjsko kolo i Splitske plesove, KD Brnaze predstavilo se kolom Ražanac, a učenici nižih razreda OŠ Trilj predstavili su svoj projekt "Tradicija u novom ruhu" te izveli pjesme u desetercu.

Mladi članovi HKUD-a Peruća iz Hrvaca okupljene su oduševili kolom Trogirski šotić, KUD Glavice sa Sinjskim kolom i KUD Krenica Gala sa završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta. Uz njih, svoje najmlađe članove i članice predstavio je i KUD Cetina.

živopisna skulptura Obnovljen simbol grada Sinja - spomenik Alkara