Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ZADOVOLJSTVO ZA PUBLIKU

Održani Kazališni susreti na sjeveru – Prelog 2019.

Prelog
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Kazališni amateri iz Preloga, okupljeni u Priločku amatersku scenu posebno će pamtiti ovogodišnji Državni festival kazališnih amatera, održan u Vodicama.

U subotu, 7. rujna, u Domu kulture Grada Preloga, predstavili su se članovi Priločke amaterske scene te njihovi gosti iz Stažnjevca i Svetog Petra Brezno. Naziv ovog zanimljivog programa bio je „Kazališni susreti na sjeveru – Prelog 2019.“, a zajednički su ga orgranizirali Priločka amaterska scena, Dom kulture Grada Preloga, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, javlja grad Prelog. 

U ATRIJU DVORCA Folkofonija ove subote i u Ludbregu

Na pozornici Doma kulture, predstavili su se Glumačka družina „Komedijaši“ iz Stažnjevca, sa predstavom Marine Đurasek „Nekad brak, danas mrak“, Dramska sekcija ŠKD-a Sv. Petar Brezno, sa predstavom Sare Kolar „Sveta Štefa“ te domaća ekipa Priločke amaterske scene sa predstavom Božidara Glavine „Glumci“.

Kazališni amateri iz Preloga, okupljeni u Priločku amatersku scenu posebno će pamtiti ovogodišnji Državni festival kazališnih amatera, održan u Vodicama. 

Županijski natječaj Za programe u kulturi više od 3,2 milijuna kuna

Tako je u Vodicama nagradu za najbolju mušku ulogu primio Dejan Novak za ulogu Glumac 1 u predstavi „Glumci“, a nominirani su bili i Paola Novak za najbolju sporednu žensku ulogu te Božidar Glavina, koji je za tekst predstave „Glumci“, osvojio nominaciju za najbolji dramski amaterski tekst.