Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Turizam u sva četiri godišnja doba

Održiva destinacija iz koje gosti odlaze puni pozitivnih emocija i lijepih uspomena

Foto: Međimurska županija
Međimurje je najbolja destinacija na kontinentu za 2019., u konku-renciji su bili i hostel Aton te hotel Golfer

– Ova prestižna nagrada zasluga je svih stanovnika Međimurja, svih naših vrijednih ljudi koji uređuju svoj okoliš, naših turističkih djelatnika, svih onih koji promiču vrijednosti svog zavičaja. Ulaganjem u projekte u turizmu, interpretacijske centre, muzeje, biciklističke staze, vidikovce, ali i svakodnevnim predanim radom, postali smo doista prepoznatljiva destinacija, a to je potvrdila i struka. Trudit ćemo se i dalje kako bismo bili još bolji – komentar je župana i predsjednika županijske Turističke zajednice Matije Posavca na priznanje koje je Međimurska županija osvojila na Danima hrvatskog turizma u Vinkovcima, gdje je proglašena najboljom destinacijom kontinentalne Hrvatske za 2019. godinu.

Tržište rada Otežano do posla jer nemaju ni osnovnu školu

Nepovratne turističe potpore

Šezdesetak kulturnih dobara, četiri specijalizirana Centra za interpretaciju baštine, tri zaštićena prirodna lokaliteta, više od 60 turističkih događanja, više od 70 sportskih igrališta, bazena, dvorana, stadiona i 800 kilometara uređenih biciklističkih i pješačkih ruta, prvi ekomuzej u Hrvatskoj, healthness koncept u termama Sveti Martin, vrhunska enogastronomska ponuda, sve je to doprinijelo da Međimurje dobije priznanje struke. Idejni začetnici Dana hrvatskog turizma su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a cilj je poticanje konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Međimurska županija već osmu godinu provodi projekt dodjele nepovratnih turističkih potpora. Dosad je izdvojeno više od dva milijuna kuna za 84 nova turistička proizvoda na tržištu. U prvom dijelu godine broj turista povećan je za sedam posto.

Projekt Gradi se vidikovac s odmorištem za bicikliste

– Međimurska županija želi biti održiva turistička destinacija, što pokazuje statistika i to što radimo. Nadam se da će upravo ovakav pristup i tzv. storytelling, koji u današnje vrijeme privlači i dovodi sve veći broj turista, pridonijeti još većem broju gostiju u kojima bi se probudile pozitivne emocije. Uz pozitivne emocije i lijepa sjećanja na destinaciju i ono što su doživjeli u Međimurju tijekom svog boravka, sretni i zadovoljni turisti prenijet će svojim prijateljima, kolegama, obiteljima našu, međimursku priču – dodao je Posavec.

U konkurenciji za nagrade bili su još i hostel Aton iz Nedelišća u kategoriji hostel godine, Hotel Spa Golfer Sveti Martin na Muri u kategorijama wellness hotela i destinacija - turizma zdravlja.

Infrastruktura Od 450, za obnovu ostalo samo 26 kilometara cesta

“Hrvatski cvetnjak”

– Međimurska županija donijela je Strateški marketinški plan turizma koji provodi. Neki od strateških ciljeva razvoja turizma Međimurske županije su enogastronomija, turizam kroz sva četiri godišnja doba, zdravstveni odnosno wellness turizam i kreativni turizam – ističe zamjenica župana Sandra Herman.

Nagrada je, kažu, još jedna potvrda da je "hrvatski cvetnjak" turistima zanimljiv u sva četiri godišnja doba. 

Europski tjedan sporta Plesalo i vježbalo 800 građana