Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Europski blogeri, novinari i fotografi posjetili županiju

Oduševio ih Papuk, ali i slavonska hrana

Foto: Kristijan Toplak
Ukupno 14 blogera i novinara stiglo je iz Britanije, Francuske, Norveške...

Ukupno 14 blogera, novinara i fotografa iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke otkrivalo je turističke čari Virovitičko-podravske županije, u sklopu projekta HTZ-a "Croatia full of nature". Dan su uglavnom proveli u Parku prirode Papuk. Startali su kod Voćina, gdje su vidjeli Rupnicu. Nakon stubastih vulkanskih stijena upoznali su čari Park šume Jankovac, slapa Skakavac, doznavši tajne poučne Grofove staze. Poslije hodnje uslijedila je raznovrsna slavonska trpeza.

Novost u hali Viroexpo dobiva terene za tenis, košarku, badminton...

– Hrvatska nije samo Jadran i more, cilj je pokazati novinarima i blogerima da Hrvatska ima prekrasna odredišta i u unutrašnjosti. Doznali su kako je nekada u središtu Slavonije bio vulkan, tu na Rupnici, a očarala ih je ljepota Jankovca – naglasio je Josip Mikolčić, pomoćnik direktora Turističke zajednice VPŽ-a.

U projektu "Croatia full of nature" sudjelovao je i fotograf iz Velike Britanije Daniel Cassson, čiji Instagram profil prati 170.000 fanova. Prirodne ljepote Hrvatske upoznala je i češka novinarka Lucie Šmoldasová koja piše za Ona Dnes Magazine, prilog drugih najčitanijih dnevnih novina u Češkoj, ali i za češki Reporter Magazin. Te dvoje novine, u tiskanom i online izdanju, čita 600.000 ljudi.

Vir je šesti u rujnu i sedmi u Hrvatskoj nakon devet turističkih mjeseci Najbolji turistički rezultati u posezonskom rujnu i vrhunski podaci za cijelu turističku godinu