Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
od 4. do 6. listopada

Oko 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva stiže na osječki Jesenski sajam

Osječki Jesenski sajam
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
U sklopu Jesenskog sajma održat će se 6. izložba ženskog poduzetništva i 3. izložba braniteljskog poduzetništva te hrvatsko-mađarski poslovni susret

Na 22. osječkom Jesenskom sajmu koji se održava od 4. do 6. listopada, okupit će se oko 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, izvijestili su u utorak iz tvrtke "Osječki sajam".

Energetska obnova Novo ruho tri ambulante DZ-a Osijek

Na pet tisuća zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora izlagači će predstaviti proizvode iz područja poljoprivrede, prehrane, autohtonih proizvoda ovoga područja, graditeljstva, stanovanja i ekologije.

Direktor "Osječkog sajma" Alen Vukašinović kazao je na konferenciji za novinare kako će se u sklopu Jesenskog sajma održati 6. izložba ženskog poduzetništva i 3. izložba braniteljskog poduzetništva te hrvatsko-mađarski poslovni susret, pod pokroviteljstvom mađarskog Generalnog konzulata u Hrvatskoj.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević podsjetio je kako se u sklopu sajma tradicionalno održava priredba "Dani meda u Hrvatskoj" te 24. nacionalno ocjenjivanje meda, a 5. listopada, proglasit će se rezultati i uručiti priznanja najuspješnijim proizvođačima.

Otvoren 12. vukovarski etno sajam 'Veseli nas činjenica da svake godine ima sve više izlagača i posjetitelja'

"Tijekom posljednje dvije godine došlo je do širenja gospodarskih aktivnosti u Županiji s obzirom na to da je u tom razdoblju stvoreno oko 800 mikrotvrtki, a neke od njih će nastupiti i na sajmu. Organiziramo nastup 35 tvrtki iz sedam hrvatskih županija, a to su mikro i mali poduzetnici, od kojih se neki po prvi puta susreću sa sajamskim nastupom", rekao je Kovačević.

Jesenski sajam održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a supokrovitelji su, uz ostale, Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.