Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Oko 400 učenika od jeseni u jednoj smjeni

Foto: Međimurska županija
Dogradnjom OŠ Ivan Goran Kovačić iz Svetog Jurja na Bregu dobivene su dodatne četiri učionice i još dva kabineta

Oko 400 učenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Svetog Jurja na Bregu od sljedeće školske godine polazit će jednosmjensku nastavu zahvaljujući investiciji vrijednoj 2,6 milijuna kuna. Dogradnjom škole dobivene su četiri učionice i dva kabineta, a završetak radova svečano je obilježen posljednji dan nastave, izvijestila je Međimurska županija.

U prvoj polovici godine ostvareno 86 posto noćenja u odnosu na 2019. Za svako ostvareno noćenje agencijama 50 kuna potpore

OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Svetog Jurja na Bregu jedna je od najvećih škola u Međimurju, a ravnatelj škole Mladen Beuk posebno se ponosi što će se broj učenika sljedeće školske godine povećati.

– Odradili smo veliki posao te smo završetkom ovog projekta stvorili uvjete za jednosmjensku nastavu, dobili smo četiri moderne učionice koje će nam omogućiti još kvalitetnije uvjete za odgoj i obrazovanje naše djece – rekao je Beuk. Zahvaljujući dobroj suradnji Općine i Međimurske županije, dogradnja je započela u studenom 2020. i završena je prije roka. Općina je financirala 40 posto, a preostalih 60 posto osigurala je Međimurska županija. Načelnik Anđelko Nagrajsalović istaknuo je da se Općina rado uključila u projekt jer je obrazovanje jedan od prioriteta, a jednosmjenska nastava bila je želja svih mještana.

završena realizacija velikog infrastrukturnog projekta na Savi Nova ulazna EU luka dat će zamah razvoju gospodarstva u Slavoniji

– Dogradnja i opremanje škole dokaz su dobre suradnje i svijesti vodstva Općine o potrebama mještana. Škola ima moderne učionice, kvalitetnu sportsku dvoranu, dodatne sadržaje i sve potrebno za cjelodnevnu nastavu, a takve uvjete stvorit ćemo i u ostalim školama diljem Međimurja – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zajedno s pročelnicom UO-a za obrazovanje i kulturu MŽ, Blaženkom Novak, čestitao učenicima na uspješno završenoj školskoj godini.

– Iza nas je složena školska godina koju su jednako hrabro i uspješno položili i učenici i nastavnici, djelatnici škola, ali i roditelji – rekla je pročelnica Blaženka Novak.