Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Župan Damir Jelić obišao oštećene objekte

Olujni vjetar izazvao velike štete, najviše na krovištima kuća i škola

Župan Damir Jelić obišao objekte stradali od olujnog vjetra
1/5
Foto: Karlovačka županija
Karlovački župan Damir Jelić obišao je Područnu osnovnu školu u Tounju i stradale objekte na području Ogulina

Olujni jugozapadni vjetar koji je jučer od ranih jutarnjih sati puhao na području Ogulina, Josipdola, Tounja i Plaškog izazvao je znatne materijalne štete na privatnim i javnim objektima, najviše na krovištima kuća i školskih zgrada, priopćili su iz Karlovačke županije.

Odmah po spoznaji o nastalim materijalnim štetama župan Damir Jelić obišao je tijekom nedjeljnog prijepodneva stradale objekte kako bi se uvjerio u razinu nastalih oštećenja i uvidio načine moguće sanacije. Tako je, zajedno sa svojim suradnicima, u Tounju obišao Područnu osnovnu školu, gdje ga je ravnateljica OŠ Josipdol Anđelina Božičević upoznala sa situacijom, a osobno se mogao uvjeriti u razinu oštećenja krovišta na ovoj Područnoj školi.

Zahvaljujući pripadnicima DVD Tounj i lokalnim obrtnicima šteta se sanira te će se vidjeti mogućnosti trajnog rješavanja problema krovišta na PŠ Tounj. Župan Jelić obišao je također i stradale objekte na području Ogulina, gdje je uz nekoliko privatnih objekata stradalo i krovište Gimnazije Bernardina Frankopana. Zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ogulina Željkom Stipetićem župan Damir Jelić uvjerio se u razinu oštećenja te pohvalio pripadnike HGSS-a Stanice Ogulin i ogulinske vatrogasce za pravovemeno saniranje nastalih šteta i pomoć lokalnom stanovništvu.