Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Donacija dožupana Celjaka sisačkom Domu za starije i nemoćne

Omogućena i videokomunikacija s obitelji

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Oprema je postavljena u dnevni boravak, dok dva tableta nose korisnicima koji su teže pokretni

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku zbog koronavirusa nisu napustili dom već nekoliko mjeseci, a s najmilijima se čuju samo telefonski. Zahvaljujući zamjeniku župana Ivanu Celjaku, od sada korisnici sisačkog Doma svoje najmilije mogu i vidjeti. Donirao je domu informacijsko-komunikacijsku opremu koja omogućuje videovezu.

Vijećnici prihvatili prijedloge Poznati dobitnici nagrada Županije, Perkoviću ona za životno djelo

– I ubuduće će to osobito koristiti onim korisnicima koji imaju članove obitelji izvan granica Hrvatske koji nisu u mogućnosti često fizički posjećivati svoje roditelje, bake i djedove u našem sisačkom domu. Ovom opremom premostili smo jaz između generacija jer naše bake i djedovi rijetko koriste ili ne koriste u punom opsegu pametne telefone, laptope i drugu opremu za razliku od pripadnika mlađih generacija kojima je to svakodnevica – rekao je Celjak dodavši kako oprema trajno ostaje u domu.

Oprema je postavljena u dnevni boravak, dok dva tableta nose korisnicima koji su teže pokretni.

uskoro još jedna pošiljka Bolnicama i domovima podijeljena nova zaštitna oprema

– Korisnici ne mogu van niti netko može unutra i zaista im je jako teško, sada osjećamo da je njima sve teže. Najteže im je što ne mogu vidjeti svoju obitelj. Stoga je ovo zaista fenomenalna stvar – rekla je ravnateljica doma Ružica Čakširan.

Riječ je o osobnoj donaciji dožupana Ivana Celjaka, a temeljem odluke da 20 posto svoje plaće donira u svrhu obrane i pomoći za vrijeme epidemije koronavirusa. Slične donacije najavili su i župan Ivo Žinić te dožupan Roman Rosavec.