Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Vijećnici prihvatili prijedloge

Poznati dobitnici nagrada Županije, Perkoviću ona za životno djelo

Foto: Hrvatski školski sportski savez
Nikola Perković bio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a od njegova osnutka do odlaska u mirovinu 2016. godine, a jedan je od osnivača i aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza

Županijski vijećnici usvojili su i prijedloge kad je riječ o ovogodišnjim dobitnicima priznanja Sisačko-moslavačke županije.

Gotov idejni arhitektonski projekt budućeg kampusa gaming industrije u Novskoj Kampus će imati fakultet, studentski i učenički dom te jedinu arenu za eSport u nas

Tako će nagrada za životno djelo biti dodijeljena Nikoli Perkoviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Siska. Bio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a od njegova osnutka do odlaska u mirovinu 2016. godine, a jedan je od osnivača i aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Priznanje za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ s voditeljicom Tonkom Jozić Novinc. Odjel već dva mjeseca požrtvovno radi na suzbijanju epidemije koronavirusa.

Priznanje za iznimno postignuće bit će dodijeljeno i poduzetniku Darku Sertiću, koji je nakon dugogodišnje poduzetničke aktivnosti u SAD-u prije 15 godina osnovao tvrtku u svom rodnom Sisku.

Uništava sve mikroorganizme, viruse i bakterije Jedinstveni robot pomaže sisačkoj bolnici u borbi s koronavirusom

Danas je vlasnik nekoliko tvrtki te zapošljava nekoliko stotina radnika.

Priznanje za doprinos ugledu i promidžbi županije bit će dodijeljeno Kulturno-umjetničkom društvu „Repušnica“ koji ove godine obilježava 90. godišnjicu osnutka, popularnoj voditeljici na sisačkom Radio Quirinusu Karmen Valenta te sportašu Matiji Sloupu. Matija je član AK Odisej za osobe s invaliditetom iz Kutine i hrvatski reprezentativac. Prošle je godine nekoliko puta rušio svjetski rekord u bacanju diska u svojoj kategoriji te bio treći na Svjetskom prvenstvu.