Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Zlatne kune najuspješnijima u tri kategorije

Oni izvoze i zapošljavaju nove ljude

Foto: Osječko-baranjska županija
Najbolja velika tvrtka je DS Smith, srednja Strizivojna Hrast, a najuspješnija mala tvrtka Barrage

Zlatnu kunu – najviše priznanje koje HGK Županijska komora Osijek dodjeljuje tvrtkama s područja Osječko-baranjske županije za ostvarene rezultate poslovanja u prethodnoj godini – u kategoriji velikih poduzeća ove godine dobila je tvrtka DS Smith Belišće Croatia d.o.o. Belišće. Najbolja u kategoriji srednjih poduzeća je tvrtka Strizivojna Hrast d.o.o. Strizivojna, dok je u kategoriji malih poduzeća najuspješnija tvrtka Barrage d.o.o. Osijek.

Alstom Hrvatska Karlovačka županija Zlatna kuna Alstomu, Tvornici turbina i DS Smith Plasticsu

Najbolje tvrtke izabrane su u konkurenciji još 15 uspješnih tvrtki, pri čemu se uspoređivao 21 objektivan kriterij, a jedan od najvažnijih je izvoz. Ove firme plasiraju više od 70 posto svojih proizvoda na inozemna tržišta.

Župan Ivan Anušić čestitao je nagrađenima te istaknuo da će Županija i dalje pomagati i poticati poduzetništvo, što se, između ostaloga, očituje po stalnom povećanju iznosa proračunskih potpora za poduzetništvo i obrtništvo, kao i novim mjerama i aktivnostima Županije.

DS Smith Belišće bavi se proizvodnjom papira i kartonske ambalaže, prošle godine investirali su 100 milijuna kuna u poboljšanje tehnologije te 300 milijuna kuna u proširenje proizvodnih kapaciteta.

Braniteljska zadruga Perun iz Cerne Braniteljska zadruga Perun: Izašli smo iz HGK, 
ne želimo biti taoci

Strizivojna Hrast je najveći proizvođač mozaik parketa u Europi, a stalna su ulaganja u nove tehnologije i proizvode kojima povećaju proizvodnju, kapacitet i broj zaposlenih, dok je ukupni prihod tvrtke Barrage prošle godine povećan šest puta u odnosu na prethodnu, a broj zaposlenih dva i pol puta.