Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačka županija

Zlatna kuna Alstomu, Tvornici turbina i DS Smith Plasticsu

Alstom Hrvatska
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Sve tri tvrtke lani su investirale u razvoj, dogradnju i modernizaciju pogona, a planiraju i nova zapošljavanja

Zlatnu kunu, najviše priznanje za poduzetnike u svim segmentima rada, od ulaganja do plaća zaposlenika, za rad u prošloj godini dobila je tvrtka Alstom Hrvatska, danas General Electric. Riječ je o poduzeću koje je, sa 720 zaposlenika, drugo po veličini u Karlovačkoj županiji. Tvornica turbina Karlovac nagradu je dobila u kategoriji srednjih tvrtki te DS Smith Plastics Karlovac kao mala tvrtka. Sve tri tvrtke lani su, a to najavljuju i ove godine, investirale milijune u razvoj, dogradnju i modernizaciju pogona, a planiraju i nova zapošljavanja.

– Budućnost je svima neizvjesna, posebno nama koji poslujemo u svijetu energetike, jer ne možemo utjecati na globalna kretanja, ali možemo pojačati svoju konkurentnost na tržištu – kazao je Damir Vranić, direktor tvrtke GE Hrvatska.

Tvornica turbina, nakon što je uredila halu u Poslovnoj zoni Karlovac, planira urediti i poslovni prostor u bivšoj kožari u Karlovcu da bi mogla zaposliti još 40-ak radnika. – Planiramo zaposliti još 20-ak ljudi, a kako imamo problema s radnicima jer nam odlaze, planiramo povećati plaće. Naš radnik u prosjeku ima oko 3500 do 4000 kuna – kazao je Mario Tomljanović, direktor tvrtke DS Smith Plastics, koja u Vojniću proizvodi plastičnu ambalažu za industriju pića.