Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Proglašeni najučenici Virovitičko-podravske županije

Oni su najbolji od najboljih: Dominik, Manuel i Una

Foto: Kristijan Toplak
Dominik Gaća je najbolji osnovnoškolac, a Manuel Graonja i Una Maravić najuspješniji su srednjoškolci

Župan Igor Andrović i suradnici mu dodijeli su nagrade najboljim učenicima u Virovitičko-podravskoj županiji. Dominik Gaća najbolji je učenik svih osnovnih škola u županiji. Dominik je učenik 8. b razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina, a sve razrede završio je s prosjekom 5,0. Redovito je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz matematike, kao i iz biologije i informatike, a na kojima je osvojio četiri prva, tri druga i dva treća mjesta. Član je recitatorske, sportske, fotoskupine te Globa.

Otvoren Sustav navodnjavanja Đolta I. faza Poljoprivrednici na Đolti mogu navodnjavati 200 hektara

Manuel Graonja je najbolji učenik trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. On je učenik 3. razreda vodoinstalatera Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Manuel je sva tri razreda, kao i sve tri godine praktične nastave završio s odličnim uspjehom. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na međužupanijskom i držanom natjecanju u disciplini vodoinstalater te na 30 smotri učeničkih zadruga RH.

Dvije faze radova Počinje uređenje Virovitičkih ribnjaka

Una Maravić je najbolja učenica Virovitičko-podravske županije četverogodišnjeg srednjoškolskog programa. Una je učenica 4. a razreda Opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina. Sva četiri razreda završila je s prosjekom ocjena 5,0. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, kemije, geografije i logike na kojima je osvojile jedno prvo, šest drugih i dva treća mjesta. Natjecala se i u odbojci, badmintonu, atletici, stolnom tenisu, nogometu i krosu.