Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zahvale

Općina Brdovec proslavila 25. godišnjicu osnutka

Općina Brdovec
Foto: Zagrebačka županija
U našoj se općini svake godine rađa između 120 i 130 djece. Imamo i malih problema, jer nemamo dovoljno vrtića. No, riješit ćemo to vrlo brzo - rekao je načelnik Prelec

Koncertom violončelistice Ane Rucner i dodjelom općinskih priznanja, 25. godišnjicu osnutka proslavila je općina Brdovec. Načelnik Alen Prelec, ujedno i saborski zastupnik, zahvalio je svima koji su, od osnutka općine do danas, doprinijeli razvoju ove općine.

Zeleni projekt OŠ Ivana Perkovca Zeleni projekt OŠ Ivana Perkovca Djeca obnovila voćnjak iz kojeg će opskrbljivati školsku kuhinju

"Posebna zahvala gospodarstvenicima bez čijega truda, zapošljavanja i plaćanja poreza ne bi bilo moguće ostvariti sve ono što smo postigli u proteklih 25 godina. Imamo lijepu i naprednu općinu u kojoj i dalje puno radimo i gradimo. Vjerujem, zajedničkim snagama ćemo još puno toga napraviti“, rekao je Prelec. S ponosom je istaknuo da je općina Brdovec jedna od rijetkih u RH koja ima prirodni prirast djece.

"U našoj se općini svake godine rađa između 120 i 130 djece. Imamo i malih problema, jer nemamo dovoljno vrtića. No, riješit ćemo to vrlo brzo! Imamo sve više djece i to je dokaz da smo općina koja ima budućnost, općina u kojoj ostaju i u koju doseljavaju mlade obitelji, jer u njoj vide šansu za život", zaključio je Prelec.

Povelja općine dodijeljena je Nogometnom klubu „Vatrogasac“ iz Zdenca Brdovečkih, KUD-u „Januševec“ iz Prigorja Brdovečkog, DVD-u Ključ i obrtu Katarine Fürnkranz. Svečanosti je ispred Zagrebačke županije prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak, priopćili su iz Zagrebačke županije.

Općina Brdovec Dan rijeke Save Prvi put u povijesti održan rafting na dijelu Save koji prolazi kroz Brdovec