Izbornik
Naslovnica Županije
Svečano obilježen Dan općine Staro Petrovo Selo

Općina koja ostvaruje niz vrijednih projekata gleda u budućnost, razmišlja i gradi

U sklopu programa obilježavanja Dana općine kuhao se čobanac, svirala su dva tamburaška sastava, a održana je i kazališna predstava
1/2
Foto: bpz.hr

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i nizom drugih aktivnosti Općina Staro Petrovo Selo obilježila je svoj dan.

Stanovnici ovog mjesta prisjetili su se svih zaslužnih za slobodnu i neovisnu domovinu i položili vijence ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i žrtvama Drugog svjetskog rata te spomen-bista prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i Stjepanu Radiću.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je pod predsjedanjem Marka Dumenčića i u nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili i načelnici susjednih općina te župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić.

– Općina Staro Petrovo Selo dobra je općina koja ostvaruje niz vrijednih projekata bitnih za život ljudi. Ovo je općina koja ide dalje, koja gleda u budućnost, razmišlja i gradi. Čestitao bih načelniku općine i svim općinskim vijećnicima na svim realiziranim projektima – poručio je Marušić.

Svečana sjednica bila je prilika da se predstave svi realizirani projekti te projekti koji se provode, ali i najave oni u budućnosti. Općinski načelnik Nikola Denis govorio je o postignućima u proteklih godinu dana, o ukupnom unapređenju života te planovima za iduće razdoblje.

– Svake godine nastavljamo ulagati u širenje kanalizacijske mjere na širem području općine, izgrađivati komunalnu infrastrukturu, ceste, pješačke staze, domove… Pišemo projekte, prije mjesec dana prijavili smo golem projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u vrijednosti od 850 tisuća eura. Uistinu, puno toga radimo, ulažemo u naše mlade, pomažemo i pri otvaranju obrta – istaknuo je Denis.

U sklopu programa obilježavanja održani su natjecanje u kuhanju čobanca, koncerti dvaju tamburaških sastava i kazališna predstava.

STAROST nalazišta procjenjuje se na razdoblje od 1800. do 1700. pr. Kr., što čini ovo otkriće izuzetno važnim za hrvatsku arheologiju ranog brončanog doba Otvorena izložba "Arheološki lokalitet Rađinac u Čazmi – 40 godina od istraživanja" Na jednom od nalazišta ranog brončanog doba pronađeno 900 predmeta KORAK prema uspješnoj budućnosti počinje u Regionalnom centru kompetentnosti Tehničke škole Sisak gdje se spajaju znanje, iskustvo i tehnologija Radom na novim tehnologijama škola uvodi novi obrazovni program Tehnička škola Sisak prva u Hrvatskoj upisuje tehičare za robotiku PRSTENOVANJE ptića bijelih roda provodit će se na području općina Klinča Sela i Pisarovine, a obavljaju ga ovlašteni prstenovači koji uz pomoć djelatnika HEP-a dizalicom pristupaju gnijezdu Uživo iz gnijezda bijele rode Male rode iz Donje Zdenčine sve su jače, a mogli ste im odabrati i imena