Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija nastavlja lanjsku inicijativu

Opet prodaja mandarina na štandovima diljem zemlje

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Nakon što je inicijativa imala velik uspjeh prošle godine, odlučeno je da se nastavi i ove, a provodit će se od 15. listopada do 15. prosinca

Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Leader mrežom RH i Udrugom gradova i ove godine pokreće inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

dubrovnik riviera Županija u utrci za Grand Prix: Dajte svoj glas domaćem promidžbenom filmu

Inicijativa, koja je lani polučila uspjeh te je velik broj neretvanskih proizvođača mandarina svoje proizvode izravno prodavalo potrošačima na javnim površinama u brojnim gradovima diljem Hrvatske, provodit će se od 15. listopada do 15. prosinca 2019.

Za realizaciju ove inicijative zadužen je županijski Upravni odjel za gospodarstvo i more sa sjedištem u Opuzenu, na adresi Zrinsko-Frankopanska 1, prvi kat.

Svi proizvođači zainteresirani za ovu inicijativu mogu se obratiti savjetniku u Upravnom odjelu za gospodarstvo i more Čedi Vučkoviću, na telefon 020/351-482 ili e-mail cedo.vuckovic@dnz.hr, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem.

Ovogodišnju sezonu berbe mandarina otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je posjetila dolinu Neretve i tom se prigodom, u pratnji župana Nikole Dobroslavića i zamjenice Žakline Marević, susrela s gradonačelnicima i načelnicima s područja Neretve. Održan je i zajednički sastanak s predstavnicima proizvođača i otkupljivača mandarina.

ZAKUP VILE ČINGRIJE Potpisan sporazum o suradnji na 105 milijuna kuna vrijednom projektu

– Naša mandarina je, uvjeren sam, najbolja europska mandarina, izvanredne kvalitete i kao takva mora doći na tržište, kao brend biti prepoznatljiva na inozemnom tržištu i važno je da o tom vodimo računa – istaknuo je župan Dobroslavić.