Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
LOKALNA HRANA NA LOKALNOM STOLU

OPG-ovima dali prostor za prodaju na Trgu

Kućice na Trgu hrvatskih branitelja
Foto: Grad Petrinja
Gradonačelnik Darinko Dumbović dodao je kako će s takvom praksom nastaviti i u budućnosti bilo proljeće, ljeto, jesen ili zima.

U sklopu manifestacije „Lokalna hrana na lokalnom stolu 2020. godine“ predstavnike obiteljskih-poljoprivrednih gospodarstava koji prodaju svoje proizvode u kućicama na Trgu hrvatskih branitelja posjetio je i gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima.

Potpora za pojedino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo može iznositi najviše 5000 kuna po smještajnom kapacitetu SUZBIJANJE EPIDEMIJE Javni poziv za potpore OPG-ovima: Županija daje 1,7 mil. kn

Svrha je održavanja te manifestacije pomoć poljoprivrednim proizvođačima s područja Petrinje zbog pandemije koronavirusa.

– U mjerama borbe protiv koronavirusa gradonačelnik je donio odluku da OPGima iz Petrinje, ali ovaj put i izvan Petrinje, koji mogu ponuditi svoje proizvode našim građanima omogućimo prigodnu prodaju besplatno na našem trgu. Tako da oni u ovim težim vremenima imaju mogućnost prodaje, održe svoje OPGove, nešto zarade, ali i da naši građani imaju izravan pristup kupnji robe od proizvođača, svježe i zdrave. Za sada imamo tri kućice, ali imamo najave i za druge štandove. Neki su prodavači mandarina, u znak dobre volje, gradu Petrinji donirali 500 kg mandarina koje ćemo mi podijeliti vrtićima i pučkoj kuhinji – rekao je Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje.

Osposobljavanje će trajati 22 dana PROVEDBA PROJEKTA EXPORT - EXPERT Edukacija za OPG-ove

Gradonačelnik Darinko Dumbović dodao je kako će s takvom praksom nastaviti i u budućnosti bilo proljeće, ljeto, jesen ili zima.