Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PROVEDBA PROJEKTA EXPORT - EXPERT

Edukacija za OPG-ove

Osposobljavanje će trajati 22 dana
Foto: Grad Požega
U sklopu projekta, ali la ni, održane su i edukacije za razvoje mekih vještina sudionika i to razvoj personalnih vještina, efikasnog upravljanja stresom, kvalitetnog upravljanja vremenom, lobiranju i pregovaranju.

U sklopu projekta „Export – expert“ tijekom prošloga mjeseca krenulo je osposobljavanje za knjigovodstvene poslove za obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Održan sastanak s predstavnicima MO Donji Meljani MO DONJI MELJANI Uređeni dom služit će djeci, OPG-ovima...

Tijekom 22 dana, koliko će trajati edukacija, sudionici će steći znanje o otvaranju OPG-ova, vođenju jednostavnog knjigovodstva, prijavama i odjavama radnika u radni odnos te pripremama dokumentacije za dobivanje državnih poticaja. Najavljeno je kako će se do kraja projekta održati i osposobljavanje za voditelja ruralnog turizma kao i za turističkog animatora. Ako to epidemiološki uvjeti dozvole bit će organizirano i studijsko putovanje u Sloveniju.

Inače, nositelj projekta je Grad Požega odakle ističu kako je cilj projekta aktivnostima i dodatnim znanjima i vještinama povećati zapošljivost otežano zapošljivih skupina u Požegi i Požeško – slavonskoj županiji. U sklopu projekta su početkom ove godine održana verificirana osposobljavanja za upravljanje projektnim ciklusom putem kojih su sudionici stekli osnovna znanja o pisanju projekata. Pri tome je posebna pažnja bila usmjerena na pripremu detaljnog poslovnog plana.

Održana su i osposobljavanja za internet marketing i prodaju, a sudionici su stekli i znanja o društvenim mrežama, naučili kako osmisliti komunikaciju, oblikovati sadržaj, definirati proračun, voditi oglašivačke kampanje te analizirati njihovu uspješnost.

Potpore Osječko-baranjske županije za ublažavanje koronakrize Poduzetnicima i OPG-ovcima pomoć "teška" 12,9 milijuna kuna

U sklopu projekta, ali la ni, održane su i edukacije za razvoje mekih vještina sudionika i to razvoj personalnih vještina, efikasnog upravljanja stresom, kvalitetnog upravljanja vremenom, lobiranju i pregovaranju.