Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Obilježen Dan općine Cernik

Opravdali postojanje i potvrdili se kao žila kucavica

Foto: Zvonimir Penić
Zaslužnima u protekloj godini dodijeljena su priznanja

Dan općine Cernik obilježen je u svečanoj atmosferi u prostoru Franjevačkog samostana, središta mjesnog vjerskog i kulturnog života i značajne turističke znamenitosti. U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća predsjednik Hrvoje Žakić predstavio je sve dosad učinjeno za razvoj općine u proteklih godinu dana.

Dvije općine obilježile svoj dan Projekti za kvalitetan život u Rešetarima i Bebrini

– Uz 26. rođendan općine, zadovoljstvo mi je reći da predan i nimalo lak zadatak daje rezultate. U prilog tome govori činjenica kako svih ovih godina poslujemo pozitivno, zahvaljujući dobrom gospodarenju i planiranju rashoda. Također, svi nam proračuni prolaze jednoglasno, što govori o sjajnom radu i suradnji svih općinskih vijećnika – rekao je Žakić.

Zadovoljstvo učinjenim nije krio ni prvi čovjek općine, načelnik Vitomir Žakić:

– Nadam se da smo opravdali ukazano povjerenje, iako smo visoko podignuli ljestvicu i vjerujem kako će rezultati u budućnosti biti još i bolji. Općina je u proteklih 26 godina opravdala svoje postojanje i potvrdila se kao žila kucavica. Hvala svima koji nam svakodnevno pomažu i s kojima surađujemo – rekao je Žakić.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je i prigoda za dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima. Ove godine to su Drenka Šimić, dobitnica zahvalnice, te dobitnici povelja – fra Tomica Hruška, Alen Kocić Koc, Helena Bakunić i Antonija Trupinić.

Sjednici su nazočili i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Dunja Magaš, saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk i župan Danijel Marušić. 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na potpisivanju sporazuma u Slavonskom Brodu Stvoreni preduvjeti za plinofikaciju Rafinerije i rješavanje onečišćenja zraka