Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Dvije općine obilježile svoj dan

Projekti za kvalitetan život u Rešetarima i Bebrini

Foto: Zvonimir Penić
Tijekom proslave dodijeljene su i plakete, održana svečana sjednica

Općine Rešetari i Bebrina nizom aktivnosti obilježile su svoj dan.

Predsjednica Općinskog vijeća Rešetara Milka Perković kazala je kako se radilo puno te skrbilo o svemu i zajedničkim snagama nastojalo učiniti najviše na dobrobit svih žitelja općine. Brojne projekte koje općina provodi predstavio je načelnik Zlatko Aga koji je posebno istaknuo realizaciju zajedničkog projekta aglomeracije sedam naselja vodoopskrbe i odvodnje u vrijednosti 42 milijuna kuna te dodao kako je s Novom Gradiškom i Cernikom u postupku javna nabava za biološki pročistač u vrijednosti 30 milijuna kuna.

Obnovljenu školu u Sibinju otvorio je zamjenik župana Damir Mirković Deseta u nizu energetski obnovljenih škola u Brodsko-posavskoj županiji Sibinjski učenici dobili lijepu i “pametnu” školu, uštede na računima za plin već su vidljive

Plakete Općine Rešetari dodijeljene su Franji Matijeviću, Snježani Josipović i Mirku Lukačeviću, dok su Grb Općine dobili Dragomir Urban, Božo Ljubić i Općina Kanfanar.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bebrine načelnik Ivan Brzić govorio je o projektima koje provodi ova općina, posebno izdvojivši novootvoreni Dom kulture u Bebrini namijenjen dječjoj igraonici. Kazao je kako je komunalni standard podignut kupnjom traktora i traktorskih priključaka u vrijednosti 640 tisuća kuna, od čega je gotovo 50 posto sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva. Iz tog su ministarstva u općinu stigli i lijepi pokloni u vidu ugovora za projekt parkirališta u Bebrini vrijednog 518 tisuća kuna te projektnu dokumentaciju za projekt rekonstrukcije pješačko-biciklističke staze u Kaniži u vrijednosti 119 tisuća kuna.

Jačanje suradnje Dožupan Mirković primio predstavnike veleposlanstva SAD-a