Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Radovi vrijedni 16 milijuna kuna

OŠ Posavski Bregi dobila novu dvoranu

1/10
Foto: Zagrebačka županija
Radovi su obuhvatili gradnju i opremanje nove dvorane od tisuću kvadrata, a u suterenu je napravljena i manja verzija

Dugogodišnja tradicija otvaranja novih škola i dvorana na području Zagrebačke županije nastavila se i početkom ove školske godine.

Ilustracija: Klupa za dojenje NACIONALNI TJEDAN DOJENJA Klupe za dojenje stižu u 13 općina

Prošle godine otvorena je škola u Bistri u čiju je dogradnju uloženo 30 milijuna kuna, a ove je godine svečano otvorena i 16 milijuna kuna vrijedna sportska dvorana OŠ Posavski Bregi u Ivanić-Gradu koju su u istom omjeru financirali Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad. Nova dvorana, neto površine više od tisuću kvadrata, u potpunosti je opremljena, a u njoj će se sportom baviti 159 učenika ove škole. Osim dvorane u prizemlju, napravljena je i manja dvorana u suterenu, prikladna za borilačke sportove i korektivnu gimnastiku.

UNAPREĐENJE PERADARSKE PROIZVODNJE Zagrebačka županija želi podići konkurentnost svojih OPG-ova: Sutra kreću s radionicama

– Naš posao ovdje prestaje, a vaše druženje i rekreacija počinju – rekao je prilikom otvorenja zagrebački župan Stjepan Kožić najavivši da uskoro kreće i 15 milijuna kuna vrijedna energetska obnova OŠ “Stjepan Basariček” u Ivanić-Gradu, a projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrade OŠ “Posavski Bregi” već je u izradi. Inače, na području Zagrebačke županije osim na već spomenutoj OŠ “S. Basariček“ uskoro počinju radovi energetske obnove i na srednjim školama u Vrbovcu i Velikoj Gorici te na Područnoj školi Rakov Potok. Riječ je o investicijama vrijednim više od 62 milijuna kuna za koje je 27 milijuna kuna osigurano iz fondova EU, a za preostalih 35 milijuna kuna pobrinula se Zagrebačka županija.

Farmaceutska tvrtka u Kalinovici u rad pustila solarnu elektranu za svoje potrebe Sami će proizvoditi gotovo trećinu električne energije, godišnja ušteda milijun kuna

– Višegodišnje ulaganje 40 posto proračuna u obrazovanje potvrđuje da se u Zagrebačkoj županiji ne priča da je obrazovanje važno i da su djeca budućnost, nego se djelima pokazuje da je to tako. Sagradili smo, dogradili i opremili 50-ak objekata u školstvu, osiguravamo stipendije za više od 150 učenika i studenata. Lani smo financirali udžbenike za osnovnoškolce s 12 milijuna kuna, a ove godine radne bilježnice sa 7,5 milijuna kuna – istaknuo je župan Kožić.