Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Osigurana sredstva za opremanje sportske dvorane u Velikoj Gorici

Stjepan Kožić
Foto: Zagrebačka županija
Uložit će se u nabavu novog semafora i razglasa te dotrajale sportske opreme

Županija će izdvojiti 180.000 kuna za nabavu neophodne opreme kako bi se u sportskoj dvorani velikogoričkih srednjih škola, a koju koriste i sportski klubovi grada Velike Gorice, mogla održavati i međunarodna natjecanja.

Uložit će se u nabavu novog semafora i razglasa te dotrajale sportske opreme. Obećao je to župan Stjepan Kožić prilikom obilaska dvorane i sastanka s predstavnicima Grada, Zajednice športskih udruga Velike Gorice i velikogoričke Srednje strukovne škole.

ULO hladnjača Prva u Hrvatskoj Otvorena ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće

"Kada su u pitanju djeca politički odnosi nas ne smiju razjedinjavati. Mladima moramo osigurati adekvatne uvjete za bavljenje sportom i stoga, bez okolišanja, Županija će osigurati traženi iznos!", rekao je župan, dodavši da će se kod izrade proračuna za iduću godinu razgovarati i o ostalim, neophodnim ulaganjima u ovu dvoranu, građenu prije 32 godine, izvijestili su iz županije.

"Postoji još jedan troškovnik na iznos od oko 3 milijuna kuna (zamjena parketa, teleskopske tribine, novi koševi, sanacija svlačionica…, op.a.), pa ćemo i za njega, kroz iduće proračune, pokušati naći rješenje", dodao je Kožić. Istaknuo je i nedavno izrađeni projekt energetske obnove zgrade velikogoričkih srednjih škola (Opće gimnazije, Ekonomske, Strukovne) i sportske dvorane.

"Projekt je vrijedan 28,7 milijuna kuna, što su izuzetno visoka sredstva. Čim bude raspisan natječaj za dodjelu sredstava prijavit ćemo ovaj projekt. Očekujemo bespovratnih 50 posto, a ostalo će morati osigurati Županija", pojasnio je župan, još jednom podsjetivši i na županijskih 5,1 milijun kuna uloženih u gradnju sportske dvorane u Novom Čiču.

Predstavnici velikogoričke Zajednice sportskih udruga zahvalili su županu na postignutom dogovoru, istaknuvši da se opremanjem dvorane ne gledaju samo interesi sportaša, koji je koriste, nego i djece koja u njoj održavaju nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar je rekao da se u dvoranu ulaže na dobrobit učenika i sportaša.

"Svaki infrastrukturni napredak na području grada je dobrodošao. Kao Grad uvijek ćemo sudjelovati u važnim projektima“, rekao je Ačkar.

Projekt uređenja Marije Gorice Projekti u pripremi Gradit će se nova sanjkaška staza, renovirat će i trg i centar... Željko Cvetnić Na šetalištu Franje Lučića U Velikoj Gorici u lipnju se otvara podružnica HAZU