Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTPISANI UGOVORI ZA PROGRAME I PROJEKTE PRISTIGLE NA JAVNI POZIV

Osigurano 1,2 milijuna kuna za umirovljenike

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Umirovljenici iz Garešnice dobili 40.000, a oni iz Garešničkog Brestovca i Hercegovca po 19.5000 kuna

Zamjenica župana Bojana Hribljan ovih je dana potpisala ugovore o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije Udruzi umirovljenika Rovišće, Udruzi umirovljenika Predavac, Matici umirovljenika općine Končanica te Udruzi umirovljenika općine Dežanovac vezano za ovogodišnji Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga.

Nova zgrada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Za 25 milijuna kuna gradi se nova zgrada Glazbene škole, završetak radova očekuje se kroz 24 mjeseca

Udruga umirovljenika Rovišće na navedeni je Javni poziv prijavila projekt pod nazivom „Rekreacijom, edukacijom i druženjem do zdravlja“ za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati sredstva u iznosu od 19.500 kuna. Udruga umirovljenika Predavac prijavila je projekt „Zajedničko druženje i izleti“ i ostvarila potporu Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od 10.000 kuna. Matica umirovljenika općine Končanica na županijski Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga prijavila je projekt „Aktivni u trećoj životnoj dobi“ za koji će im Bjelovarsko-bilogorska županija dodijeliti sredstva u iznosu od 19.500 kuna. Udruga umirovljenika općine Dežanovac prijavila je projekt pod nazivom „Zlatne godine“ za koji će ostvariti financijsku potporu Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od 19.500 kuna.

Umirovljenici LJEPŠI BLAGDANI I ove godine božićnica za umirovljenike

Treba naglasiti da je Bjelovarsko-bilogorska županija od 2013. godine zauzela stav da je populaciji treće životne dobi, koja čini veliki dio stanovništva u našoj županiji, potrebna osobita potpora i pomoć. Pa je tako danas prva na ljestvici hrvatskih županija što se tiče izdvajanja za građane treće životne dobi, a riječ je o iznosu od 1,2 milijuna kuna.