Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Nova zgrada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

Za 25 milijuna kuna gradi se nova zgrada Glazbene škole, završetak radova očekuje se kroz 24 mjeseca

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Kad se dovrši, ovo će biti jedna od najljepših zgrada u Bjelovaru i tek treća glazbena škola sagrađena u Hrvatskoj od neovisnosti – istaknuo je župan Damir Bajs

Jedna od rijetkih novosagrađenih glazbenih škola kroz 24 mjeseca otvorit će svoja vrata u Bjelovaru, potvrđeno je prilikom potpisivanja ugovora o gradnji.

HVALEVRIJEDAN PROJEKT Počeli radovi na trgovini 'Bilogorska košara' gdje će se moći kupiti domaći proizvodi

Do 2022./2023.

Ugovor su potpisali ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Sonja Štefanac i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika iz Križevaca, koji je s bjelovarskom Hidroregulacijom dobio posao kao zajednica ponuditelja. Postignuta cijena je 25 milijuna kuna s PDV-om.

– Rok za gradnju je opsežan, no vjerujem da ćemo sve napraviti i ranije, do početka školske godine 2022./2023. Izvođač radova će biti Hidroregulacija čiji smo mi vlasnik i koja pola godine nije imala ugovorenih novih poslova i time ćemo pomoći toj firmi, a također ćemo imati i druge podizvođače s bjelovarskog područja – kazao je Mirko Habijanec.

Zgrada će se graditi na četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno nasuprot zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. U sklopu škole sagradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru.

Bjelovarsko-bilogorska županija POTPISANI UGOVORI Osigurano 1,2 milijuna kuna za umirovljenike

Nova zgrada Glazbene škole donijet će potpuno novi standard rada za 400-injak učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije, a što je još važnije, stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

– Iduće godine slavimo sto godina postojanja i za nas nema ljepšeg božićnog poklona od ovoga. Već se četrdesetak godina govori da treba sagraditi novu školu i sad smo to dočekali – istaknula je Sonja Štefanac.

Sada na dvije lokacije

Inače, učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog sada nastavu pohađaju na dvije lokacije, u školi u centru grada u malenom i neadekvatnom prostoru te u bivšem Đačkom domu u Bjelovaru.

Županija sufinancira troškove stanovanja Potpisan novi set ugovora Županija sufinancira troškove stanovanja i stručnog usavršavanja

Gradnjom nove škole uvjeti obrazovanja mladim glazbenicima drastično će se promijeniti nabolje i dobit će novu modernu glazbenu školu – školu 21. stoljeća. Gradnju škole u cijelosti će financirati Bjelovarsko-bilogorska županija, a prema riječima župana Damira Bajsa, Bjelovar je grad koji to zaslužuje.

– Htjeli smo napraviti školu koja ne samo da zadovoljava standarde koje traži Ministarstvo prosvjete, već smo išli iznad toga. Kad se dovrši, ovo će biti jedna od najljepših zgrada u Bjelovaru i tek treća glazbena škola sagrađena u Hrvatskoj od neovisnosti – istaknuo je župan Damir Bajs.