Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTPISANI UGOVORI

Osigurano 1,2 milijuna kuna za umirovljenike

Bjelovarsko-bilogorska županija
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Udruga umirovljenika Općine Hercegovac na navedeni je javni poziv prijavila projekt pod nazivom „Iskoristi dan, budi aktivan“, za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati sredstva u iznosu od 19.500 kuna.

Potpisani su ugovori o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije s Udrugom umirovljenika Garešnica, Udrugom umirovljenika Garešnički Brestovac i Udrugom umirovljenika Općine Hercegovac, koje su se javile na županijski javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga.

ZAVRŠNI RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI ŠKOLE U IVANOVU SELU Županija izdvojila sredstva za opremu i namještaj

Posljednjih osam godina umirovljeničke udruge prijavljuju svoje projekte na županijski javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga, a programi i projekti tiču se socijalnih potreba, zdravstvene skrbi, programa koji se odnose na društveni dio, natjecanja, druženja te dodatnog obrazovanja građana starije životne dobi. Udruga umirovljenika Garešnica prijavila je projekt pod nazivom „Za garešničke umirovljenike“ i ostvarila potporu od 40.000 kuna. Udruga umirovljenika Garešnički Brestovac na javni poziv prijavila je program „Pozitivni u aktivnim djelatnostima“, za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati 19.500 kuna.

Petrinjski proračun u 2021. iznosi 401,5 milijuna kuna Umirovljenicima iduće godine i uskrsnica

Udruga umirovljenika Općine Hercegovac na navedeni je javni poziv prijavila projekt pod nazivom „Iskoristi dan, budi aktivan“, za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati sredstva u iznosu od 19.500 kuna. Ove godine u proračunu je osigurano 1,2 milijuna kuna, što je najveće izdvajanje za umirovljeničku populaciju od bilo koje druge županije u Hrvatskoj, a treba istaknuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija zbog pandemije koronavirusa napravila uštede u pojedinim segmentima, no izdvajanja za umirovljeničku populaciju nisu se smanjivala.