Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ZAVRŠNI RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI ŠKOLE U IVANOVU SELU

Županija izdvojila sredstva za opremu i namještaj

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Na primjeru ove područne škole vidljivo je da Županiji obrazovanje nije samo floskula, rekao je župan Damir Bajs

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima nedavno je u pratnji Snježane Šeliš, ravnateljice OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju, obišao završne radove na energetskoj obnovi Područne škole Ivanovo Selo.

ENERGETSKA OBNOVA U IVANIĆ-GRADU Sanacija zgrade Civilne zaštite i vatrogasaca

Riječ je o projektu vrijednom 1,4 milijuna kuna, a radovi su podrazumijevali postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova, izolaciju podova, zamjenu vanjske stolarije, obnovu krovišta, postavljanje gromobranske instalacije, postavljanje nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja i druge potrebne radove.

U obnovu škole Bjelovarsko-bilogorska županija uložila je i dodatna sredstva u iznosu 330.000 i to za radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom pa je u energetsku obnovu PŠ Ivanovo Selo ukupno uloženo 1,7 milijuna kuna. Nakon što radovi na ovoj školi sagrađenoj 1949. budu završeni, Županija će školu opremiti potrebnom opremom i namještajem tako da će učenici i zaposlenici škole imati znatno kvalitetnije uvjete rada i održavanja nastave. 

Općina je za radove osigurala 220 tisuća kuna bespovratnih sredstava EU Završena je energetska obnova društvenog doma u Ježevu

– Nakon obilaska mogu reći da sam vrlo zadovoljan onim što je napravljeno. Radovi su izvedeni na visokoj razini i učenici ove područne škole imat će standard koji ni po čemu ne zaostaje za standardom matične škole. I ovdje smo iskoristili priliku da damo dopunska sredstva Županije za radove koji nisu obuhvaćeni projektom energetske obnove. Ulaganje u školstvo ne može biti samo floskula, već konkretni potezi, a mislim da se upravo ovdje u Grubišnom Polju vidi ta razlika – naglasio je pri obilasku škole župan Damir Bajs.