Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Općina je za radove osigurala 220 tisuća kuna bespovratnih sredstava EU

Završena je energetska obnova društvenog doma u Ježevu

Foto: Grad Ludbreg
Dom je ogledalo svakog sela, a naši će domovi od sada biti još ljepši – rekao je načelnik Mato Čičak

Kako bi udrugama osigurala još kvalitetnije uvjete za svakodnevni rad, Općina Rugvica veliku pozornost i napore ulaže u obnavljanje društvenih domova na svome području. Tako je upravo nedavno završena energetska obnova doma u Ježevu.

ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE DONJA DUBRAVA Na toplinskoj energiji uštedjet će čak 54 posto

Pomaže i vizuri sela

Tom su prilikom izvedeni radovi toplinske izolacije pročelja te zamjena stolarije, čime je uvelike poboljšana energetska učinkovitost samog doma, za koji je dio sredstava osigurala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Općina je za ove radove prijavom na poziv ”Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” uspjela osigurati gotovo 220 tisuća kuna bespovratnih EU sredstava.

– Ovime smo jako puno toga napravili i odradili, jer će ovo doprinijeti i uštedi energije, ali i vizualizaciji sela. Dom je ogledalo svakog sela, a naši će domovi od sada biti još ljepši, jer mi nastavljamo s ulaganjem u njih – rekao je načelnik Mato Čičak.

Trenutačno je u tijeku energetska obnova društvenih domova u Črncu Dugoselskom, Obedišću Ježevskom i Preseki Oborovskoj. Za energetsku obnovu domova koja je u tijeku osigurana su bespovratna sredstva u iznosu većem od 880 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost investicije veća od 1,5 milijuna kuna.

Osnovna škola Hodošan ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE HODOŠAN Pet milijuna kuna za manju potrošnju energije

– Nisam upoznat jesu li igdje na području Zagrebačke županije u jednoj godini obnovljena četiri društvena doma. Tome se jako veselim, a ono što je svakako važno istaknuti je kako ćemo na domovima u Ježevu, Obedišću i Preseki, tijekom sljedeće godine promijeniti i krovišta – kazao je načelnik. Ulaganjem u društvene domove, kažu u Općini, mijenja se i slika sela, jer na ovaj način DVD-ovi i KUD-ovi za svoj rad dobivaju bolje i ljepše uvjete za rad.

– Naš je plan da u narednim godinama obnovimo sve domove, a nastavimo li ovim tempom to će biti gotovo u kratkom razdoblju – naglasio je načelnik te najavio kako bi sljedeće godine trebali krenuti i radovi na društvenom domu u Oborovu.

Općina Rugvica Općina Rugvica zahvaljujući svojoj infrastrukturi privlači sve više poslovnih investitora Za izgradnju prometnica u zoni Rugvica-sjever 9,3 milijuna kuna

– Ovdje se radi o nešto većoj investiciji, no ja vjerujem kako će ona biti završena sljedeće godine. Želja nam je urediti sve domove, kako bi oni bili ogledni primjerci vatrogastva, jer ono ovdje ima dugogodišnju tradiciju – zaključio je Čičak.

Radi se i na igralištima

Osim društvenih domova, podsjetimo, u Općini Rugvica radi se i na uređenju igrališta. U Svibju je nedavno počela gradnja asfaltiranog igrališta, koje će dobiti i Oborovo, a ovakva igrališta sagradit će se i u Sopu, Ježevu i Preseki. – U Svibju sam obišao novo nogometno igralište i sjenicu. Uz sjenicu sagradit će se i dječje igralište kako bi naši sumještani mogli s obitelji provoditi slobodno vrijeme u prirodi – kazao je Čičak.