Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Potpisan novi set ugovora

Županija sufinancira troškove stanovanja i stručnog usavršavanja

Županija sufinancira troškove stanovanja
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Potpisan novi set od devet ugovora potpore za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan ovih je dana potpisala novi set od devet ugovora vezanih za potpore Bjelovarsko-bilogorske županije za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije.

ZAVRŠNI RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI ŠKOLE U IVANOVU SELU Županija izdvojila sredstva za opremu i namještaj

Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva županija u Hrvatskoj donijela je set mjera kojima želi zadržati, ali i privući liječnike da dođu raditi u zdravstvene ustanove na području županije. Riječ je o programu „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, koji je na prijedlog župana Damira Bajsa usvojila i Županijska skupština.

Vjetar u leđa

Mjere koje su uključene u program podrazumijevaju sufinanciranje troškova stanovanja, sufinanciranje kamata na stambene kredite te sufinanciranje troškova stručnog usavršavanja putem kojih korisnik može ostvariti do 20 tisuća kuna godišnje. Da su te mjere pogođene, pokazuju i rezultati, jer do sada je potpisan 131 ugovor s liječnicima i medicinskim osobljem od kojih je novih devet potpisano danas. Ukupno je do sada iz županijskog proračuna za te mjere izdvojeno dva milijuna kuna sredstava. – Kao korisnica subvencije za troškove stručnog usavršavanja i doškolovanja za medicinsko osoblje mogu reći to da je Bjelovarsko-bilogorska županija na vrijeme prepoznala najvredniji resurs zdravstva, a to su zaposlenici. Ne samo što nam ovo predstavlja veliku financijsku potporu nego nam daje i vjetar u leđa da nastavimo školovanje, stručno usavršavanje. Meni je osobno ova potpora bila motivacija da nastavim školovanje, a ono što je meni bitno jest da to znanje stečeno školovanjem primijenim u praksi upravo kako bih mogla našim sadašnjim i budućim pacijentima pružiti što bolju zdravstvenu uslugu – istaknula je Natalija Valentić, zaposlenica Opće bolnice Bjelovar. Kako kažu iz Županije, ustrajnost i rezultati doveli su do toga da se upravo dio liječnika odlučuje za rad u tamošnjim zdravstvenim ustanovama zbog poticajnih mjera koje im se nude.

garešnica Za projekt “Želim znati i živjeti” 1,1 milijun kuna

Dodatno usavršavanje

U vrijeme pandemije najbolje je došla do izražaja činjenica koliko je važan zdravstveni sustav, ali ne samo infrastruktura poput zgrada i opreme nego i ljudi koji rade u zdravstvu. – Činjenica je da je ovaj program bio pun pogodak jer do sada je više od 50 naših zaposlenika iz Opće bolnice Bjelovar iskoristilo pogodnosti tog programa, subvencije stambenih kredita, podstanarstva, a najviše me veseli što je najveći dio njih iskoristio priliku za dodatna znanja i usavršavanje, što utječe na kvalitetu zdravstvene zaštite za naše bolesnike. Zahvaljujući programu zaposlili smo 20-ak liječnika, dva magistra biokemije i jednog magistra farmakologije – naglasio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar prim. Ali Allouch.