Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Poziv investitorima

Oslobodit ćemo ih komunalnih naknada, dati im na raspolaganje zgrade i prostor...

Općina Dubravica
Foto: Općina Dubravica
Cijeli kompleks koji općina stavlja na raspolaganje jako je dobro očuvan, a prestao je s radom prije četiri godine zbog predstečajne nagodbe

Općina Dubravica u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak pokrenula je postupak traženja investitora ili strateškog partnera koji bi ušao u vlasničku strukturu tvrtke Dubravica u čijem se vlasništvu nalazi zemljište veliko čak 13.000 metara četvornih i 25 većih gospodarskih zgrada.

– Cijeli kompleks ima veliki potencijal s obzirom na to da je opremljen svom komunalnom infrastrukturom, a zgrade nisu, kako se kaže, propale, nego se još nalaze u poprilično dobrom stanju. Bile su u pogonu do prije četiri godine dok u tvrtki nije pokrenuta predstečajna nagodba, a na području kompleksa bila je smještena mješaonica stočne hrane i farma svinja – objasnio je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof koji je istaknuo kako za sve zgrade postoji mogućnost prenamjene, a potencijalnim investitorima poručuje da će imati i mogućnost prijave na fondove Europske unije. Općina će, kazuje Štritof, staviti na raspolaganje sve svoje resurse kako bi pomogla investitorima i tako osigurala radna mjesta za lokalno stanovništvo. Jedna od mjera kojom su spremni pomoći jest i odricanje većeg dijela komunalne naknade u prvih nekoliko godina u kojima bi poduzeće poslovalo.

Projekt uređenja Marije Gorice Projekti u pripremi Gradit će se nova sanjkaška staza, renovirat će i trg i centar...