Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibenik

Osmijeh na licu biciklista unatoč pljusku

1/6
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
sutra nas očekuje izraženo pogoršanje vremena uz olujno jugo te lokalno obilnije oborine, a samim time i ozbiljne probleme u odvijanju brodskog prometa

Jaka kiša praćena vjetrom pogodila šibensko zaleđe te na mjestima otežava i promet. Dva biciklista s osmijesima na licima voze bicikle po kiši.

Sjajna posezona Šibenik u listopadu posjetio rekordan broj gostiju

Uz obale sjeverne Afrike formirala se duboka ciklona koja bi prema nekim modelima mogla prerasti u Sredozemni uragan ili Medicane. Ova ciklona od afričkih obala svoj put će nastaviti prema srednjem Sredozemlju i Italiji da bi se u srijedu našla upravo nad našim područjem i Jadranom. Kako se na istoku Europe nalazi anticiklona pred nama je izrazito nestabilno i vjetrovito vrijeme uz jako i olujno jugo te lokalno obilnije oborine, donosi Šibenik Meteo.

Nakon jutrošnjeg neverina koji je zahvatio otok Murter, Pirovac i okolicu još izraženiji razvio se poslijepodne na jugu kod Rogoznice i uz grmljavinske pljuskove tom području za kratko vrijeme donio čak 30 litara kiše po metru četvornome. Nestabilno i promjenljivo vrijeme nastavit će se i tijekom večeri te osobito u drugom dijelu noći i sutra tijekom dana kada lokalno može biti i izraženijih oborina praćenih grmljavinskim pljuskovima. Levanat će u noći zamijeniti jugo koje će brzo jačati na jako te na udare olujno. Udari sredinom dana na moru mogu dosegnuti brzine i do 130km/h zbog čega je Meteoalarm izdao najviše crveno upozorenje za morski dio županije, te narančasto za obalni dio.

ŠIBENIK Počela izgradnja studenskog doma Palacin na prostoru bivše vojarne

Dakle, sutra nas očekuje izraženo pogoršanje vremena uz olujno jugo te lokalno obilnije oborine, a samim time i ozbiljne probleme u odvijanju brodskog prometa.