Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
ŠIBENIK

Počela izgradnja studenskog doma Palacin na prostoru bivše vojarne

1/14
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija

Na prostoru bivše vojarne Palacin danas su započeli građevinski i obrtnički radovi na izgradnji Studentskog doma vrijedni 85.356.107,55 kuna. Početak radova obišli su dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić, gradonačelnik Željko Burić te župan Goran Pauk. Radove izvodi zajednica ponuditelja Lavčević d.d i Lavčević inženjering iz Splita.

ROK RADOVA DO 2021. Napokon počinju radovi na "Čazma Naturi"

- Jačanje studentske infrastrukture dio je naše politike razvoja visokog obrazovanja u Šibeniku, a ujedno i jedna od tri karike za formiranje vlastitog sveučilišta od kojeg ne odustajemo. Mi smo jedini veliki grad na obali Jadrana koji nema vlastito Sveučilište, a jačanje studentske infrastrukture razvoj je naše politike kojom želimo napraviti kompletnu organizaciju visokoobrazovnog sustava u Šibeniku - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Projekt Palacin će, dodao je gradonačelnik, zajedno s projektom Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut i jačanjem sveučilišnog Studija obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti, biti jezgra šibenskog kampusa.

Novi dekan VUŠ-a Ljubo Runjić istaknuo je kako će po završetku radova Šibenik dobiti najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj.

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 m2 izgradit će se studentski dom kapaciteta 322 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Izgradnjom novog studentskog doma smanjit će se troškovi smještaja i omogućiti veća kvaliteta studiranja za studente smještene u studentskom domu.

Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnijem položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov zdravstveni i socijalni status.

Traži se izvođač radova Uskoro kreće obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna 14 milijuna kuna

Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Sukladno ugovoru, radovi se trebaju izvršiti u roku od 18 kalendarskih mjeseci stoga se useljenje studenata očekuje u akademskoj godini 2021./2022.